Gradu Križevcima odobren EU projekt školske prehrane učenika u riziku od siromaštva

EU projekt ”Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Grada Križevaca u školskoj godini 2020.-2021.” odobren je za financiranje Gradu Križevcima. Projekt je ukupne vrijednosti 646.074,74 kuna, čime su za tekuću školsku godinu osigurana sredstva za prehranu ukupno 660 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Projekt se provodi u matičnoj i područnim školama OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ ”Vladimir Nazor” Križevci te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. U matičnim će se školama djeca i dalje hraniti u školskoj kuhinji gdje će se osiguranjem dodatnih sredstava za prehranu djece u riziku od siromaštva omogućiti veći broj korisnika školske kuhinje.

U područnim školama organizirat će se dostava tzv. ”lunch” paketa, vodeći računa da takav obrok osigurava kvalitetnu, raznovrsnu, količinski i nutritivno dostatnu prehranu učenika, sukladno Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi.

Kriterije za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu učenika u okviru ovog projekta, zajednički su utvrdili Grad i škole, a zatim je kriterije Odlukom usvojila svaka škola.

Trenutno je u tijeku procedura izrade Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Grad Križevci s provedbom projekta krenuo je s početkom školske godine 2020./2021. vodeći računa o tome da postupak evaluacije projekta može potrajati. Stoga je Grad Križevci preuzeo rizik da će, ako projekt ne bude odobren, snositi troškove školske prehrane učenika u riziku od siromaštva te sa školskom prehranom u matičnoj školi i dostavom obroka u područne škole započeo već u rujnu.

Grad Križevci poziva sve potencijalne korisnike prava na besplatnu prehranu, koji do sada nisu podnijeli zahtjev i dostavili dokaznu dokumentaciju za školsku godinu 2020./2021., da se obrate socijalnom radniku škole ili razredniku učenika kako bi ostvarili ta prava.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI