Gregor je državni prvak kod kadeta: Cilj mi opet nastupiti u juniorskoj reprezentaciji

Gregor Gašparić, mlada nada Streljačkog kluba Podravka, državni je kadetski prvak u disciplini zračnog pištolja. Gregor se streljaštvom bavi dvije i pol godine i kaže da je to sport u kojem ti sam svojim radom stvaraš vrhunske rezultate.

– Koliko ulažeš u sebe, toliko rezultatski i dobivaš, istaknuo je Gregor.
Sam sport traži potpunu posvećenost, treninge, koncentraciju i mirnoću, a zahtijeva i određena tehnička znanja. Gašparić se osvrnuo i na načine kako postiže mirnoću i koncentriranost.

– Radim određene vježbe opuštanja, koncentracije, kontrole i napetosti mišića u kombinaciji s fizičkim vježbama. Prvenstveno kondicija srca i pluća, kaže Gregor.

Kako je kadetski državni prvak u disciplini zračnog pištolja, ovakav rezultat iziskuje posebne treninge.

– Priprema se odvija prema mjesečnim, polugodišnjim i godišnjim programima koji radi trener. Plan je sklon promjenama, ovisi o trenutnom rezultatskom stanju natjecanja. U pripremama se kombiniraju svi oblici treninga, no, s obzirom na pandemiju, plan je podložan promjenama u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite, priča Gregor.

Gregor je učenik sedmog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i priznaje kako mu je nekad teško uskladiti sve obveze koje ima, ali tada roditelji uskaču.

– S obzirom na to da treniram svakodnevno, osim vikendom kada su natjecanja, a na trening trošim od sat i pol do dva sata, nije mi lako uskladiti treninge i školu. Zahvaljujući svojoj obitelji i njihovoj podršci, za sada to sve uspijevam – ističe Gregor.

Kao i svaki izvrstan sportaš, tako i Gregor ima ciljeve za ovu godinu.

– S obzirom na postignuća iz prošle godine, želim zadržati prva tri mjesta hrvatskih natjecatelja u disciplini zračnog pištolja te da u disciplini malog kalibarskog pištolja 50 metara i malog kalibarskog pištolja 25 metara postignem plasman među prva tri natjecatelja u državi. Iako sam još dvije godine natjecatelj kadetskog uzrasta, ako ostvarim ove ciljeve, krajem ove godine ponovno ću ostvariti nastup u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske – kaže Gregor.

I za sam kraj otkrio nam je kako mu je želja da cjelokupan proces izvođenja na natjecanju te kontrolu vlastitog tijela dovede do savršenstva kako bi rezultati natjecanja bili što bolji i kako bi i dalje napredovao u ovom sportu. (tg)

FOTO Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI