Gregur predstavlja novu uspješnicu “Vošicki” u koprivničkom Muzeju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Književnom tribinom Libarenje otvorit će se tradicionalna manifestacija 10. dani Ivana Trnskog. U petak 19. lipnja u 20 sati u dvorištu Muzeja grada Koprivnice promociju svoje najnovije uspješnice ima Marko Gregur.

Radi se o najnovijem romanu “Vošicki” u izdanju kuće Hena Com. To je Gregurova “romansirana biografija Vinka Vošickog koja prati život tog češkog doseljenika od dolaska u Koprivnicu 1909. pa sve do 1957. i smrti.”

Uz autora o knjizi će govoriti urednik Kruno Lokotar i Mario Kolar, dok će ulomke iz romana čitati kazališni glumac Marinko Prga.

“Nakon velikog uspjeha romana Mogla bi se zvati Leda novi roman Marka Gregura osim što prikazuje život Vinka Vošickog povremeno je i literarizirana monografija Koprivnice, leksikon imena i galerija karaktera, dramatizirana fiktivnim likovima poput obitelji Ružić i Rosenberg. Velika je ovo priča o pravom čovjeku u krivim vremenima, o dvama svjetskim ratovima i nebrojenim političkim prevratima, usred kojih je Vošicki pozdravljao s „Got do kristi Kunst“ (Bog uskrisi umjetnost). E, pa ovaj roman čini baš to i vraća dio duga gospodinu Vošickom.”, piše Hena Com.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI