Greškom završila na psihijatriji: Manje sam pričala, nisam se micala. Mislili su – živčani slom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mlada djevojka bila je zatvorena na psihijatrijskom odjelu mjesecima prije nego su liječnici otkrili što joj je. Danas je zdrava mlada žena s uspješnom karijerom modela.

Lucy Dawson, 24-godišnja djevojka iz Lincolna u Engleskoj, je od normalne djevojke koja je studirala i izlazila s prijateljima, odjednom završila prikovana za bolnički krevet s gotovo nikakvom šansom da preživi.

Lucy je u bolnici primala elektrošokove jer nitko nije znao što joj je.

Sve je počelo kada je Lucy počela dobivati intenzivne migrene. Potom se počela osjećati depresivno, samo bi sjedila i plakala te ne bi izlazila iz kreveta. Odjednom je imala dvije manične epizode koje su, kako se činilo, došle iz ‘vedra neba’. Počela je uništavati sobu, manijakalno je plakala pa bi se smijala, a potom urlala kako nikada neće pronaći dečka. Tada su ju njeni roditelji odlučili odvesti u bolnici. Na putu u bolnicu skočila je iz automobila koji se kretao te je kasnije potrgala zavjese u bolničkoj sobi u kojoj je bila smještena na psihijatrijski odjel.

U bolnici je primila brojne lijekove, a liječnici su njenim roditeljima rekli kako nisu točno sigurno što joj se dešava te da će vjerojatno umrijeti. Od velike količine lijekova koje je primala njeno tijelo počelo se gasiti.

„Sve sam manje i manje pričala, a onda sam postala katatonična, uopće se nisam micala. Cijelo vrijeme svi su mislili da imam živčani slom“, prisjeća se Lucy.

U bolnici je Lucy postala potpuno katatonična i gotovo je umrla.

S 21 godinom primala je elektrošokove koji su bili očajnički pokušaj njenih liječnika da joj pomognu. Na sreću, hrabra Lucy nije bila mentalno bolesna niti je zapravo bila slučaj psihijatrijskog bolesnika već je dobila rijetku bolest mozga – encefalitis. Bolest uzrokuje upalu mozga zbog koje se pacijenti počinju ponašati neobično, ne mogu se kontrolirati i dobivaju napadaje te kasnije bolest izaziva i smrt.

Nakon tri mjeseca liječnici su uspjeli shvatiti što se dešava s ovom mladom djevojkom te se ona uspješno oporavila, završila fakultet te je danas i uspješan model.

Danas je Lucy model i priča o svom iskustvu sa željom da upozori ljude na ovo rijetko stanje.

„ Sudeći po tome koliko je ovo iskustvo bilo zastrašujuće i da sam zaista mislila da je s mojim životom gotovo. Srećom, uspjela sam se oporaviti i nadam se da će moja priča pomoći barem nekome da dobije ispravnu dijagnozu koja će im spasiti život“, rekla je Lucy za The Sun.

FOTO  Instagram.com/luuudaw/ by Triangle News

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI