Grgešić: U goricama uvijek ima posla i ne može vam biti dosadno

Podravski list profile

Ivan Gregšić iz Virja prije nekoliko je dana krenuo s rezidbom, vezanjem i podsađivanjem trsova u goricama na Triokraljskom bregu u Novigradu Podravskom.

– Ima puno posla ovih dana u goricama. Uvijek ima nešto za raditi, a treba još i rezati voćke. Do sad nismo imali problema s cvrčkom koji je dosta štete napravio po vinogradima, a nadam se da niti ove godine neće biti problema. Bilo je tu nekoliko zapuštenih vinograda gdje je postojala opasnost od cvrčka, no vlasnici su ih iskrčili tako da mislim da se na Triokraljskom bregu ne bi trebao pojaviti – rekao je Ivan koji ima zasađeno 300 trsova grožđa.

Ivan je vezao lozu i orezivao grane koje su bile viška, a taj posao se obavezno radi svake godine kako bi loza što bolje rodila.

– Još slijedi prskanje, i to plavim i crvenim uljem koje služi za zaštitu. Prihranu sam obavio, pognojio sam zemlju i vjerujem da će moje gorice biti spremne za novu sezonu – veli Ivan. Kako kaže, otkako je u mirovini ima više vremena za rad u goricama, a kad se puno ulaže i brine o nasadu, onda je i urod bolji.

FOTO: Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Mali Molvarci učili o Africi

Dječji vrtić Pčelica iz Molva i u ovoj pedagoškoj godini sudjeluje u projektu Škole za Afriku u sklopu kojeg odgojiteljice i mališani izrađuju razne ukrase

Đurđevčice osvojile srebrnu plaketu

Ženski vokalni sastav Đurđevčice i ove je godine bio uspješan na državnoj smotri malih vokalnih sastava. U kategoriji folklornih malih sastava i komornih zborova odlukom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti