Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grljenje za djecu ima pozitivan učinak

Zagrljaj je najmoćniji oblik komunikacije u kojemu ne sudjeluje govor. U organizmu potiče biološke procese čiji produljen izostanak škodi zdravlju i narušava blagostanje.

Pandemija COVID-a i potreba za zaštitom od prenošenja koronavirusa smanjila je broj zagrljaja po stanovniku, a nekima ga je svela na nulu. Sloboda grljenja bez opasnosti jedan je od razloga zašto svijet žudi za krajem pandemije. Značaj grljenja po duševno blagostanje uočljiv je već kod male djece, kojoj zagrljaji ulijevaju sigurnost i saznanje da se netko o njima brine.

Djeca kojoj su ti osjećaji pravovremeno usađeni kasnije postaju samostalnija i samouvjerenija i imaju kvalitetnije ljubavne odnose u mladoj i odrasloj dobi. Među mališanima kojima su zagrljaji uskraćeni zabilježen je viši postotak teškoća u tjelesnom i umnom razvoju. 

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI