GUŽVA NA POLICIJSKOJ DRAŽBI Građani razgrabili bicikle po 15 kuna, sve prodano u samo par sati

Darko Peras, jedan od sretnih kupaca: "Zadovoljan sam kupljenim, kupio sam nekoliko bicikala, a potrošio sam tek nekoliko stotina kuna"


Autor: podravski.hr — 03.02.2013. / 16:33 Aktualno

KOPRIVNICA – Čak 67 bicikala, dječja kolica, moped i motor prodali su službenici koprivničke Policijske uprave na javnoj dražbi pronađenih prometala nepoznatih vlasnika.
Nakon više od godinu dana, Policijska uprava u petak organizirala je javnu prodaju pronađenih bicikala, mopeda i motora za koje im se tijekom godinu dana nisu javili vlasnici. Da bi ih mogli ponuditi na prodaju, morali su ih neko vrijeme čuvati i učiniti sve što im zakon nalaže.
– Zadovoljan sam kupljenim. Kupio sam nekoliko bicikala, a potrošio sam nekoliko stotina kuna – rekao je Darko Peras, jedan od kupaca, i dodao kako će ih popraviti i bit će kao novi.
Na licitaciji je prodano sve što je ponuđeno, i to za ukupno 9675 kuna. Taj iznos bit će uplaćen izravno u državni proračun, a svi koji su se u petak našli u policiji otišli su kući s pomalo oštećenim, ali iskoristivim biciklima, i to za već 50 kuna.
– Početne cijene kretale su se od svega pet pa do najviše 200 kuna, ali velika većina tih predmeta, uglavnom bicikala, bila je početne vrijednosti od 10 do 30 kuna – kazao je Dražen Laljek, policijski glasnogovornik.
Najniža cijena za koju je jedan bicikl prodan je 15 kuna, dok je kao najskuplji otišao motor jawa za 750 kuna.
Izvještavaju: GORAN OBRAN I DUBRAVKO VUTUC