HALO, PODRAVSKI ‘Doselila sam u pravu džunglu, dolaze mi štakori, miševi i lasice’

Podravski list profile
Ma da su bar to zemljište jednom poprskali da trava ne raste, ne bi ovako izgledalo - kazala je Jasna Kovač

Kada je Jasna Kovač s obitelji iz dalekih Našica na internetskom oglasniku pronašla kuću u Đelekovcu i odlučila svoj život nastaviti u Podravini, ni slutila nije da će joj novinari biti posljednja nada u nastojanjima da joj život postane podnošljiv.

Njena je kuća posljednja u Ulici Mirka Viriusa, broj 105, a problem joj predstavlja što je okružena džunglom koju nitko ne čisti. Odmah do njene kuće, s desne strane, zapušteno je imanje, a s lijeve strane općinsko zemljište koje se, veli, uopće ne održava niti ne kosi.

– S ovog tu rugla meni u šupu i dvorište dolaze razne životinje, miševi, štakori, lasice. Nitko ništa ne čisti. Komunalni redar kaže da je provjerio i vidio da ta kuća ima gazdu, a onda se predomislio pa rekao da nema gazdu. Mene zapravo ne zanima tko je tu gazda, samo želim da se to uredi jer meni stvara štetu. Općina je to nešto počela čistiti, pa je odustala. Zanima me kada će netko po tom pitanju nešto učiniti – kazala je Jasna Kovač.

Dodaje da se tu doselila prije dvije i pol godine. Ona i suprug obnovili su kuću, platili Općini porez na nekretninu, redovito plaćaju sve račune i ne žele dovijeka živjeti u prašumi.

– Načelnica bi se morala malo zamisliti nad ovime. Tu s lijeve strane bila je kuća koju su srušili i na sve zaboravili. Ma da su bar to zemljište jednom poprskali da trava ne raste, ne bi ovako izgledalo – kazala je Jasna Kovač.

Štefica Sirutka, načelnica Đelekovca, kazala je kako spomenuta kuća s desne strane ima vlasnika, ali je nemoguće utvrditi tko je zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni kao Općina to održavaju koliko mogu, uglavnom s radnom snagom zaposlenom u sklopu javnih radova. – Na zahtjev vlasnice obavljena je pojačana deratizacija oko njene kuće. Nažalost, trenutno nemamo koncesionara za održavanje površina, Piškornica nam je otkazala koncesiju, pa će se gospođa morati malo strpjeti. U svakom slučaju, okoliš ćemo urediti – kazala je načelnica Sirutka.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti