HAMAG-BICRO kroz BOND lokalnim poduzetnicima olakšava poslovanje

Podravski list profile

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je pokrenut s ciljem okupljanja različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu. Kroz projekt BOND uspostavljeno je 5 pilot usluga, čime se nastoji smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Konferenciju je pozdravnim obraćanjem svečano otvorila Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, a potom se prisutnima obratio Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a: „Kako bismo svim poduzetnicima omogućili jednostavniji i brži pristup informacijama, HAMAG-BICRO je kroz projekt BOND odlučio osigurati personalizirani pristup svakom malom poduzetniku dolaskom u njihove lokalne sredine te upoznavanjem s njihovim izazovima i prilikama.“

Uspostavljene pilot-usluge kroz mrežu BOND uključuju standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga HAMAG-BICRO-a, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika i podrški PPI-ima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva. U rad mreže BOND trenutno je uključeno 58 poduzetničkih potpornih institucija, a od početka njezina djelovanja, velik broj poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske izrazilo je želju za učlanjenjem.

„Osim uspostavljenih pet pilot-usluga za poduzetnike, značajan rezultat ovog projekta su i specijalističke edukacije koje je BOND tim unutar HAMAG-BICRO-a organizirao tijekom protekla tri mjeseca za predstavnike poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Kroz edukacije su obuhvaćena znanja potrebna svakom poduzetniku.“, nadodao je Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a.

U radu mreže BOND sudjelovala je i poduzetnička potporna institucija ENTER d.o.o. iz Koprivnice, koja je kao dio BOND projekta, imala priliku testirati svih pet razvijenih pilot-usluga koje je ocijenila korisnima za učinkovitije poslovanje.

Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave Hamag-Bicro

 „Specijalističke radionice na kojima su zaposlenici ENTER-a KOPRIVNICA sudjelovali, pružile su nam svakako nadopunu vještina koje su potrebne za pružanje savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima. Ideja o minimalnom standardu kvalitete savjetodavnih usluga PPI-ova biti će vrlo korisna prvenstveno poduzetnicima. Dijagnostičke alate koji su se kroz BOND mrežu razvili smatramo vrlo korisnim i trebalo bi ih umrežiti u sustav stvaranja jedne baze podataka korisne i za ministarstva, za poduzetnike i za statistiku.

Osim tih alata, naš je prijedlog i izrada novih kao što je alat za dijagnostiku izvoznog potencijala, koji se može razviti u IT sustav putem kojeg je moguće decentralizirati postupke evaluacije i donošenje odluka o bespovratnim sredstvima čiji rezultat bi trebao biti ubrzanje dodjele potpora poduzetnicima. Podržavamo decentralizaciju usluga putem izdvojenih ureda HAMAG BICRO-a implementiranih kroz BOND, kao i najavljene aktivnosti u drugoj fazi projekta“, istaknula je Martina Mak, direktorica društva ENTER KOPRIVNICA d.o.o. iz Koprivnice.

Iz Koprivničko-križevačke županije u mreži BOND sudjeluju PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije te ENTER KOPRIVNICA d.o.o. iz Koprivnice. 

Više informacija o projektu saznajte na službenoj stranici projekta https://bond-hrvatska.hr/. Ukupna vrijednost projekta iznosi sedam milijuna kuna. 

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Prometna nesreća u Starigradu

Maloprije se dogodila prometna nesreća u Starigradu između dva automobila Opel Astre i Audia. Prema riječima našeg fotoreportera ozlijeđenih nema. Kako je došlo do nesreće,

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti