Hangar 18 u predstečaju: Dužni su 170 milijuna kuna

Podravski list profile

Oko 170 milijuna kuna dugovi su koprivničkog proizvođača pametnih mobitela Hangara 18, nad kojim je Trgovački sud u Bjelovaru upravo otvorio predstečaj.

– Predstečajni postupak otvoren je na prijedlog predstavnika Hangara 18 koji je dostavio potvrdu Financijske agencije (Fina) u kojoj je istaknuto kako je račun u neprekidnoj blokadi 41 dan te da su početkom ovog tjedna nepodmirene obveze za plaćanje iznosile 170,2 milijuna kuna – navodi portal poslovni.hr.

Mario Kralj prije nekoliko tjedana vjerovao je u dogovor s bankama

Povjerenik predstečajnog postupka bit će Nenad Homar, a vjerovnici moraju u tri tjedna kako dobiju rješenje prijaviti svoja potraživanja. Prvo ročište, navodi poslovni.hr, bit će 10. prosinca ove godine. Naložen je i upis zabilježbe otvaranja predstečaja nad nekretninama Hangara 18, poslovnim zgradama i pogonima u Koprivnici.

Hangar 18, osnivača i direktora Marija Kralja, inače proizvodi pametne mobitele Noa, a odnedavno i pametne televizore iz iste serije. Imaju oko 100 zaposlenika i 15-ak maloprodajnih centara diljem Hrvatske. Njihov godišnji promet oko 140 milijuna kuna manji je od ukupnih dugova. Temeljni kapital im je jedva 12 milijuna kuna.

Podsjećamo, Kralj je prije nekoliko tjedana u ekskluzivnom intervjuu za Podravski kazao kako se nada dogovoru s bankama oko stand-still aranžmana, no to se nije dogodilo.

– U trenutku blokade od svih prva je krenula Kent banka. Prva je blokirala. Bili smo dužni u tom trenutku 1,8 milijuna kuna. Sjeli smo s njima i objasnili da nećemo „iste sekunde“ moći platiti i da ćemo riješiti. Nadali smo se uspješnom dogovoru, no, eto blokirali su. Aktivirali su svoje ugovorno pravo – rekao je tada Kralj, a Kent banku uskoro su slijedile i druge banke, a kako doznajemo radi se o njih čak desetak.

Cijeli intervju s Mariom Kraljem možete pročitati OVDJE.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti