Hangar 18 u predstečaju: Dužni su 170 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Oko 170 milijuna kuna dugovi su koprivničkog proizvođača pametnih mobitela Hangara 18, nad kojim je Trgovački sud u Bjelovaru upravo otvorio predstečaj.

– Predstečajni postupak otvoren je na prijedlog predstavnika Hangara 18 koji je dostavio potvrdu Financijske agencije (Fina) u kojoj je istaknuto kako je račun u neprekidnoj blokadi 41 dan te da su početkom ovog tjedna nepodmirene obveze za plaćanje iznosile 170,2 milijuna kuna – navodi portal poslovni.hr.

Mario Kralj prije nekoliko tjedana vjerovao je u dogovor s bankama

Povjerenik predstečajnog postupka bit će Nenad Homar, a vjerovnici moraju u tri tjedna kako dobiju rješenje prijaviti svoja potraživanja. Prvo ročište, navodi poslovni.hr, bit će 10. prosinca ove godine. Naložen je i upis zabilježbe otvaranja predstečaja nad nekretninama Hangara 18, poslovnim zgradama i pogonima u Koprivnici.

Hangar 18, osnivača i direktora Marija Kralja, inače proizvodi pametne mobitele Noa, a odnedavno i pametne televizore iz iste serije. Imaju oko 100 zaposlenika i 15-ak maloprodajnih centara diljem Hrvatske. Njihov godišnji promet oko 140 milijuna kuna manji je od ukupnih dugova. Temeljni kapital im je jedva 12 milijuna kuna.

Podsjećamo, Kralj je prije nekoliko tjedana u ekskluzivnom intervjuu za Podravski kazao kako se nada dogovoru s bankama oko stand-still aranžmana, no to se nije dogodilo.

– U trenutku blokade od svih prva je krenula Kent banka. Prva je blokirala. Bili smo dužni u tom trenutku 1,8 milijuna kuna. Sjeli smo s njima i objasnili da nećemo „iste sekunde“ moći platiti i da ćemo riješiti. Nadali smo se uspješnom dogovoru, no, eto blokirali su. Aktivirali su svoje ugovorno pravo – rekao je tada Kralj, a Kent banku uskoro su slijedile i druge banke, a kako doznajemo radi se o njih čak desetak.

Cijeli intervju s Mariom Kraljem možete pročitati OVDJE.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI