HDZ: SDP-ove stranačke svađe prelamaju se na leđima zaposlenika Podravke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Nema potrebe da kalnički poglavica Mladen Kešer, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, sa svojim pulenima s Kalnika dolazi u Koprivnicu, braniti interes ovoga kraja i Podravke.”, komentiralo je danas vodstvo županijskog HDZ-a jučerašnji prosvjed ispred Podravke zbog preseljenja pekmezare.

U HDZ-u smatraju da se radi o “unutarstranačkom sukobu u županijskom SDP-u, između šefa Mladena Kešera i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića te kako se to “bespotrebno prelama na leđima zaposlenika koprivničke Podravke”. I ne samo to, nego “baca sjenu na rekordne poslovne rezultate kompanije u prva tri mjeseca 2019. godine”.

Felak i Sobota kritizirali su istupe SDP-ovaca

Naveli su kako su istupi lokalnih čelnika SDP-a u posljednja dva tjedna, vezani uz najavu preseljenja pekmezare u Varaždin, bili u svrhu predizborne kampanje za izbore za EU parlament i utemeljeni na “iznošenju krivih informacija”.

-HDZ namjerno nije želio u predizbornim aktivnostima koristiti izvrsne poslovne rezultate Podravke za svoju promociju jer želi politiku maknuti što dalje od Podravke, koje je, prije svega, gospodarski subjekt – navode u županijskom HDZ-u.

HDZ-ovci nisu propustili spomenuti i kako se “lokalni čelnici SDP-a, dok su na čelu Podravke imali svog čovjeka (Mršić op.a.), nisu bunili prilikom zatvaranja klaonice u Danici niti pekare, kao ni u slučaju prodaje Studenca, što je za izravnu posljedicu imalo zatvaranje 1500 radnih mjesta…”

Pozvali su gradonačelnika Jakšića da “razmisli i promjeni odluke koje opterećuju razvoj gospodarstva i poduzetništva, vidljive na primjeru Podravke, koja od početka 2019. godine na konto komunalne naknade ima trošak na godišnjoj razini za gotovo dva milijuna kuna.”

-Takvo nerazumijevanje dovodi do toga da poduzetnici odabiru jedinice lokalne samouprave koje imaju više razumijevanja i ne treba na taj način „poticati“ odlazak poduzetnika iz Koprivnice – smatraju.

A, da je HDZ dijelom u pravu, bar kad se radi o unutarstranačkim sukobima, svjedoči i činjenica da su istaknuti koprivnički SDP-ovci na čelu s Jakšićem i šefom gradskog odbora Tomislavom Golubićem danas istupili iz županijskog odbora, o čemu piše u današnjem tiskanom izdanju Glasa Podravine i Prigorja.

Prozvali su gradonačelnika Jakšića

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI