Hećimović: Zainteresirani su strateški partneri iz Njemačke i Turske

Klaster pčelara Podravina još od osnutka prije pet godina namjerava opremiti halu u đurđevačkoj poduzetničkoj zoni koju su dobili od Grada na korištenje.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prvotno je postojala ideja da se hala opremi punionicom meda, no kako je to investicija vrijedna 1,5 milijun kuna, a prošle su tri sezone bile katastrofalne po prinosima meda, taj projekt stavljen je na listu čekanja. Trenutno Klaster broji 43 člana i ima status proizvođačke organizacije koji je ishođen da se kroz potporu iz fonda Europske unije osigura veći dio sredstava za punionicu meda. Dosad, ističe Željko Hećimović, voditelj Klastera, nije bilo natječaja koji bi omogućili povlačenje novca za punionicu meda, što je, kad se uzmu u obzir loše godine s prinosima, na kraju ispalo dobro.

Željko Hečimović

– Kroz pet godina djelovanja Klaster je ipak donio veliku korist pčelarima i to kroz prodaju meda. Zahvaljujući Klasteru postižu se puno bolje cijene od otkupljivača na veliko jer kroz veće količine meda imamo povoljniju poziciju u dogovoru otkupnih cijena. To su polako počeli prepoznavati i pčelari iz Slavonije koji su počeli našem Klasteru nuditi med za prodaju. Dodatna pogodnost pčelarima je i činjenica da novac za med dobivaju odmah nekoliko dana nakon prodaje, što znači da ne moraju čekati 60 dana ili strahovati hoće li dobiti novac za svoju „robu“ – naglašava Željko Hećimović.

Klaster će, dodaje on, uskoro promijeniti svoj ustroj djelovanja te će Upravni odbor odlučiti hoće li dalje poslovati kao dioničko društvo ili društvo s ograničenom odgovornošću. Svaki zainteresirani pčelar imat će svoj udio, a novim ustrojem omogućit će se i ulazak eventualnih strateških partnera koji bi investirali u opremanje hale.

– Naša je želja prvo halu opremiti homogenizatorom kojim bismo dobili jedinstvenu kvalitetu meda svih naših pčelara. To je nužno u proboju na tržište. Već sad postoji interes potencijalnih strateških partnera iz Njemačke i Turske koji su spremni uložiti sredstva u opremanje hale. Nadamo se da će iduća sezona konačno biti dobra s prinosima kako bismo mogli realizirati poslovne planove i krenuti u željeno opremanje hale. Moram pohvaliti Grad Đurđevac bez čije podrške i pomoći Klaster ne bi mogao tako uspješno djelovati – zaključio je Željko Hećimović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI