HELENA (2) KONAČNO IDE NA OPERACIJU, ALI… Obitelj nema novca za platiti boravak u bolnici

Operacija će se obaviti u ponedjeljak ujutro u Klaićevoj u Zagrebu, a oporavak će trajati najmanje deset dana. Majka bi trebala biti uz dijete, ali nema 2500 kuna...


Autor: podravski.hr — 08.02.2013. / 12:44 Aktualno

Helena Kelemin (2) iz Bočkovca, naselja u općini Sveti Petar Orehovec kod Križevaca, u ponedjeljak ide na toliko željenu operaciju.
Komplicirani zahvat vađenja kosti iz jedne noge kako bi popunili rupu u drugoj vodit će prof. dr. Robert Kolundžić, vodeća osoba u Hrvatskoj na području ugradnje umjetnih zglobova i tumorsko-rekonstrukcijskih zahvata. Uz njega će biti dr. Tomislav Ribičić, specijalist ortoped iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu, popularne Klaićeve bolnice, koji od početka prati Heleninu bolest.
Iako isprva nisu bili previše zabrinuti zbog situacije te je tek nakon našeg inzistiranja dvogodišnja Helena uspjela doći do pravovremenog medicinskog pregleda, ispostavilo se da joj je potrebna hitna operacija. Zakazana je za jutarnje sate 11. veljače, a oporavak će trajati od 10 do 15 dana. Upravo u toj činjenici leži nova, teško premostiva prepreka za Helenine roditelje.
– Kako su mi objasnili, strugat će joj cijelu kost koja je problem i onda iz druge izvaditi dio pa popuniti rupu za koju i dalje ne znaju kako je nastala – priča nam Katarina Kelemin, Helenina majka.
Dodaje kako joj je najteže što nema novca za plaćanje smještaja u bolnici. Po danu je oko 250 kuna, što znači da im najmanje treba 2500 kuna za boravak. Liječnici su joj savjetovali da bude uz dijete, kako bi operacija prošla što bolje, no Katarina kaže da nema od čega platiti taj iznos.
Da je obitelji Kelemin stvarno potrebna pomoć, prepoznali su i njihovi sumještani. Članovi braniteljske udruge iz Sv. Petra Orehovca odlučili su pomoći, a jedna križevačka tiskara o vlastitom je trošku tiskala letke.
Čitatelji koji mogu i žele pomoći obitelji Kelemen mogu to učiniti uplatom na njihov račun:
Helena Kelemin
Bočkovec 116
48.267 Sv. Petar Orehovec
HR59 2340 0093 1103 7837 2