HERNING IKAST – PODRAVKA 34:26 Podravka lovi čak minus osam, koštale ju “dječje bolesti”

Uzvrat se igra iduće subote u Koprivnici, a našim djevojkama treba velika podrška s tribina kako bi se plasirale u polufinale ovog europskog natjecanja


Autor: podravski.hr — 01.03.2019. / 20:29 Sport

Saračević ne može biti zadovoljan igrom obrane / RK Podravka

Rukometašice Podravke Vegete upravo su završile prvi susret četvrtfinala EHF Kupa. Na gostovanju u danskom Ikastu, protiv domaćeg Herning Ikasta bilo je 34-26. Uzvrat se igra iduće nedjelje u Koprivnici, a iako je prolaz u sferi gotovo nemogućeg, našim djevojkama treba velika podrška s tribina kako bi osvjetlile obraz nakon katastrofe u Danskoj i dokazale da se radilo samo o jako lošem danu.

Dankinje su danas imale čak osam napada više i napravile samo tri, za razliku od naših osam tehničkih pogrešaka. Napad nam je bio na 50 posto učinka, što je mnogo premalo za ozbiljniji rezultat.

Djevojke se zagrijavaju uoči početka utakmice / RK Podravka

Nakon prvih devet minuta na semaforu je bilo već 7:2 za domaće rukometašice koje su krenule s čvrstom obranom i uhvatile naše igračice na spavanju pa nas kaznile iz čak pet kontranapada. Naše vanjske igračice nisu uspijevale probiti tvrdih 6-0 Ikasta, a u obranu se nisu stigle vratiti i pokrpati rupe.

Dankinje su sedam puta puknule po golu i zabile svaki put. Nasreću Ikhneva je u 10. minuti nakon dužeg vremena zatresla mrežu za 7:3 i prekinula “crni niz”. Karlovčan ima priliku smanjiti na minus tri no propušta nevjerojatan zicer iz kontre. Risović je počela braniti pa se ovakve stvari ne bi smjele događati, kao ni krivo dodavanje i izgubljen napad sljedeću akciju nakon ukradene lopte.

Saračević je morao pozvati brzi time-out zbog naleta Dankinja / RK Podravka

Igra se gol za gol. Nakon 17 minuta rezultat je 8:6, valjda smo uspjeli primiriti “nabrijane” Dankinje. Kod Podravke zasad najbolje je u utakmicu ušla Ikhneva s tri pogotka. No, slijede dvije greške i Ikast ponovno ide na plus četiri. Friis nam je već utrpala pet, a Fauske četiri komada. U 25. minuti 13:10 za Dankinje. Podravka nije uspjela smanjiti minus do kraja poluvremena. Na odmor su otišle s 17:12. U dva navrata su imale loptu za 16:13, no umjesto dugog napada kako bi iscijedile vrijeme, išle su forsirati brzi šut i predale loptu domaćim igračicama koje su to kaznile.

Kola su još bolje krenula nizbrdo u nastavku. Nakon prvih sedam minuta nastavka 22:13, i minus devet, a onda napokon dva vezana gola Milosavljević i Chigirinove iz sedmerca za 22:16. Par minuta blokada, Dankinje nam napune mrežu i onda muka kako bi se smanjivala prednost. U 43. minuti 24:19 za Ikast, a ubrzo i 27:19. Opet smo krenuli igrati i sedam minuta do kraja je 29:24. Trebalo bi rezultat svesti u sferu dostižnog, no to ide teško, nemoguće, jer smo pred kraj zaredali nekoliko promašenih zicera.

Susret je završio porazom Podravke 34:26.

O razlozima visokog poraza i detaljnije o utakmici čitajte u sjedećem tiskanom izdanju Podravskog lista. (ib)

FOTO: RK Podravka