NAŠ HEROJ Starima i sirotima besplatno pili drva: ‘Njihova sreća i osmijeh navjeća su mi nagrada’

I za odlazak do adrese gdje treba obaviti piljenje drva Krunoslav ne traži nikakvu naknadu, kao ni za benzin i ulje koje potroši njegova motorka


Autor: podravski.hr — 02.11.2018. / 18:37 Aktualno

Krunoslav Fuček sa svojim alatom priskače potrebitima u pomoć

Krunoslav Fuček (36) iz Đurđevca odlučio je besplatno piliti drva starijim, nemoćnim i siromašnim građanima u krugu od 50 kilometara. Neobičan oglas najprije je osvanuo na njegovom Facebook profilu, a kako bi pomogao što većem broju građana i u medijskim oglasnicima dao je svoju poruku.
Ovo je treća godina zaredom da Krunoslav besplatno pili drva potrebitima, a najčešće su to, kaže on, stariji i nemoćni građani.
– Dobro je činiti dobro pa tako nastojim svaki slobodan trenutak koristiti za pomoć onima kojima je potrebna. Znam da ima dosta nemoćnih građana kojima uoči sezone grijanja treba prepiliti drva i tako je prije tri godine nastala ideja da im pomognem. U prosjeku u svojoj akciji godišnje prepilim oko 100 metara drva na 20-tak adresa diljem naše i susjednih županija – kaže Krunoslav Fuček.
I za odlazak do adrese gdje treba obaviti piljenje drva Krunoslav ne traži nikakvu naknadu, kao ni za benzin i ulje koje potroši njegova motorka.
– Za sve one koji stvarno trebaju pomoć, moja usluga potpuno je besplatna. Meni je najbolja nagrada kad nakon obavljenog posla vidim osmijeh i sreću građana kojima sam pomogao – priča nam Krunoslav.
Na svom zadatku dosad je najdalje bio u Križevcima koji su udaljeni oko 50 kilometara od Đurđevca. Još jednom poziva sve one kojima treba pomoć u piljenju drva da mu se jave.
– Mogu mi se obratiti svi koji znaju osobe u svom susjedstvu kojima treba pomoć u piljenju drva. Neka se nitko ne srami obratiti mi se, a svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela 091 150 6274 – zaključio je Krunoslav Fuček. (db)

U prosjeku u svojoj akciji godišnje prepilim oko 100 metara drva na 20-tak adresa diljem naše i susjednih županija – kaže Fuček

FOTO: ĐURO GRČIĆ