HLEBINČAN UPOZORAVA: Ako voda smrdi, a ribe nema, onda pročistač nije dobar

Podravski list profile

Ivan Markušić iz Hlebina požalio se na kvalitetu vode u potoku Koprivnica koji prolazi kroz Hlebine. Danas, kako kaže, ovdje više nema riba, a nekad ih je bilo u izobilju.

– Jedan dio potoka koji dolazi od Koprivničkih Bregi je u redu, no onaj dio koji dolazi od Sigeca, a radi se o kanalu koji prolazi kroz pročistač, grozno smrdi i u njemu nema riba. Kad se ta dva vodotoka spoje, dalje riba više nema – veli Ivan koji je ribič već godinama i zna kakvo je stanje u potoku bilo ne tako davno.

Markušić: Mogu oni govoriti da je to ispravno za okoliš, ali ako voda smrdi i nema riba

– Već nekoliko godina ovdje riba jednostavno nema. Danas je voda još i čista, a zna biti mutna i jako smrdi. Ribiči su ovdje oko mosta bili svakodnevna pojava, a već mjesecima nema nikog. Pa što će i dolaziti kad ništa neće uloviti – požalio se Ivan.

Kaže, problem je, očito, u pročistaču.

– Lani sam išao samo kedere loviti, nisam ulovio ništa. Mislim da je voda onečišćena od tog pročistača. Mogu oni govoriti da je to ispravno za okoliš, ali ako voda smrdi i nema riba, onda tu nešto ipak nije u redu – veli Ivan.

Najviše mu je žao djece koja su ovdje često znala pecati, a već duže vrijeme nema niti njih. – Bolje da ljudi dođu ovdje i love ribe nego da dane provode u krčmi, ali ovdje ribiči više nemaju što tražiti. Bio je unuk neki dan tamo gdje se spaja potok s kanalom s pročistača i veli da tamo još i ima nešto riba, a ovdje je pustoš – objasnio je Ivan.

Potok Koprivnica koji prolazi Hlebinama

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI