HLEBINČAN UPOZORAVA: Ako voda smrdi, a ribe nema, onda pročistač nije dobar

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivan Markušić iz Hlebina požalio se na kvalitetu vode u potoku Koprivnica koji prolazi kroz Hlebine. Danas, kako kaže, ovdje više nema riba, a nekad ih je bilo u izobilju.

– Jedan dio potoka koji dolazi od Koprivničkih Bregi je u redu, no onaj dio koji dolazi od Sigeca, a radi se o kanalu koji prolazi kroz pročistač, grozno smrdi i u njemu nema riba. Kad se ta dva vodotoka spoje, dalje riba više nema – veli Ivan koji je ribič već godinama i zna kakvo je stanje u potoku bilo ne tako davno.

Markušić: Mogu oni govoriti da je to ispravno za okoliš, ali ako voda smrdi i nema riba

– Već nekoliko godina ovdje riba jednostavno nema. Danas je voda još i čista, a zna biti mutna i jako smrdi. Ribiči su ovdje oko mosta bili svakodnevna pojava, a već mjesecima nema nikog. Pa što će i dolaziti kad ništa neće uloviti – požalio se Ivan.

Kaže, problem je, očito, u pročistaču.

– Lani sam išao samo kedere loviti, nisam ulovio ništa. Mislim da je voda onečišćena od tog pročistača. Mogu oni govoriti da je to ispravno za okoliš, ali ako voda smrdi i nema riba, onda tu nešto ipak nije u redu – veli Ivan.

Najviše mu je žao djece koja su ovdje često znala pecati, a već duže vrijeme nema niti njih. – Bolje da ljudi dođu ovdje i love ribe nego da dane provode u krčmi, ali ovdje ribiči više nemaju što tražiti. Bio je unuk neki dan tamo gdje se spaja potok s kanalom s pročistača i veli da tamo još i ima nešto riba, a ovdje je pustoš – objasnio je Ivan.

Potok Koprivnica koji prolazi Hlebinama

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI