Hlebine: Ostavila ga žena pa se opijao i provaljivao u seoske kafiće

Presudom Općinskog suda u Koprivnici 62-godišnji Hlebičanin B.K. proglašen je krivim zbog niza provala i teške krađe koje je počinio u listopadu 2019. godine. Osuđen je na godinu i dva mjeseca zatvora s tim da mu je koprivnička sutkinja Lidija Vuljak izrekla djelomično uvjetnu osudu tako da će iza rešetaka provesti pola godine, dok će ostatak kazne odslužiti na uvjetnoj slobodi uz rok kušnje od tri godine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Drski je kriminalac uhićen krajem listopada prije dvije godine nakon što je maskiran sivom majicom preko nosa upao u mjesnu pekarnicu u Hlebinama i od prodavačice zatražio novac. Kako mu je ona odbila dati što je tražio, 62-godišnjak je udarao šakom po blagajni i dalje galamio na prodavačicu da mu preda novac. Nakon toga je otišao ne uzevši ništa. Prodavačica je sve prijavila policiji čiji su ga službenici ubrzo uhitili.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je isti muškarac tog jutra provalio u ugostiteljski objekt Lipa u Ulici bana Josipa Jelačića u Hlebinama, no da je odgovoran za još dvije provale u isti kafić te provalu u bivši ugostiteljski objekt Naiva na Trgu Ivana Generalića. Kako se navodi u presudi, prvu provalu počinio je noću s 11. na 12. listopada 2019. godine kada je razbio prozor kafića Lipa i iz blagajne koju je otvorio ukrao 320 kuna pologa. Sljedeće noći provalio je u negdašnji kafić Naivu, no kako je taj prostor prazan, nije ni mogao ništa iz njega ukrasti. Dvije noći kasnije provalio je ponovno u kafić Lipa  gdje je ponovno razbio prozor i iz blagajne ukrao još 400 kuna, a iz kafića bocu pelinkovca. Nakon toga se malo pritajio i tijekom noći s 23. na 24. listopada 2019. godine opet se okomio na kafić Lipu iz kojeg je ukrao bocu pelinkovca, stocka i blackyja ukupne vrijednosti 220 kuna.

Osuđeni je 62-godišnjak na sudu priznao sve za što ga se tereti. Opisao je kako je provale počinio šarafcigerom i da je bio pod utjecajem alkohola. Od prodavačice, kako je rekao, nije htio uzeti, već samo posuditi novac. Kako je bio pijan, ne sjeća se svih detalja, samo se sjeća da je rekao prodavačici da otvori kasu da vidi ima li novca, što ona nije htjela pa se okrenuo i otišao. Sutkinji je rekao kako je u to vrijeme bio u financijskoj krizi zato što ga je ostavila supruga, a alkohol je konzumirao da se utješi. U međuvremenu je bio na bolničkom psihijatrijskom liječenju, a sutkinji je iskazao žaljenje zbog toga što je sve učinio. Prodavačica koja je radila u pekarnici na sudu je posvjedočila da je osuđenog Hlebinčanina prepoznala premda je imao majicu navučenu preko nosa.

– Bio je toliko pijan da je jedva govorio i stajao i kada sam ga okrenula od blagajne, nije pružao nikakav otpor. O tome sam obavijestila brata koji mi je rekao da pozovem policiju, što sam i učinila – rekla je prodavačica pekarnice na sudu, dok je vlasnik kafića Lipa postavio imovinsko-pravni zahtjev od 1000 kuna, koliko iznosi šteta koju je napravio provalama.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI