Hoće li Podravka ipak u lov na titulu? Mihoci: Prvi je cilj sačuvati opstojnost kluba i svih radnih mjesta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pandemija koronavirusa pogodila je sve segmente društva, pa tako i sport. Novonastalu situaciju prokomentirala je Vlatka Mihoci, direktorica Rukometnog kluba Podravka, i sama njegova bivša uspješna igračica.

– Vjerujem da nitko niti u najgorim snovima nije mogao zamisliti da bi se svijet mogao naći u ovakvoj situaciji. Trenutno stanje, prije svega, nalaže strogu disciplinu što sportašima nije strano, međutim, djevojke su sad prisiljene biti u svojim domovima i trenirati u ograničenim uvjetima kako bi barem donekle zadržale svoju formu – rekla je Vlatka Mihoci.

Vlatka Mihoci

Kakve bi posljedice mogao osjetiti koprivnički rukometni ponos?

– Vrlo je teško predvidjeti kakve će one biti, s obzirom na to da nitko u ovome trenutku ne može s većom preciznošću reći koliko će ovo sve skupa trajati.

Ima li klub osiguranu prihodovnu stranu proračuna za ovu godinu, ili su se stvari sada promijenile?

– Kao što je poznato, naš je klub najvećim dijelom oslonjen na našeg glavnog sponzora Podravku d.d,  koja je u ovome trenutku prepoznata kao strateški partner države u borbi protiv pandemije, na što smo i svi mi u klubu posebno ponosni. Vjerujemo i nadamo se da će naša kompanija Podravka kroz ovo razdoblje proći sa što je moguće manje negativnog utjecaja što bi, između ostalog, značilo i opstojnost našeg kluba. Naravno, ne možemo izostaviti našeg vlasnika Grad Koprivnicu te sve ostale naše sponzore kojima jednako tako prije svega želimo da kroz sve ovo prođu zdravi i stabilni.

Vidimo da su nogometni i drugi klubovi u Hrvatskoj i svijetu počeli smanjivati primanja igrača, ali i zaposlenika. Razmišljate li o tome u klubu, je li to jedna od mogućih mjera u budućnosti?

– Razradili smo nekoliko scenarija, razgovarali s igračicama i stručnim stožerom da svi zajedno moramo biti spremni na moguću prilagodbu novonastalim uvjetima te se pripremili, koliko je to moguće, za razdoblje koje je pred nama. Prije svega cilj nam je očuvanje opstojnosti Kluba te svih radnih mjesta. To znači da težimo tome da nitko od naših igračica, trenera, fizioterapeuta te klupskih djelatnika ne ostane bez posla i da im osiguramo uvjete da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.

Što se tiče aktivnosti koje poduzimaju razni klubovi u Hrvatskoj i diljem Europe, imamo na umu da se poslovne politike klubova prema igračima i zaposlenicima značajno razlikuju od kluba do kluba, od države do države.

Na dnevnoj razini pratimo razvoj situacije imajući na umu temeljnu zadaću očuvanja funkcionalnosti i financijske stabilnosti kluba te ćemo svakako pravovremeno poduzimati mjere u tom cilju, istovremeno vodeći računa da te odluke budu uravnotežene i što pravednije prema svima, uključujući igračice i zaposlenike RK-a Podravka.

Kako se ova situacija odražava na planiranje igračkog kadra za sljedeću sezonu?

– Igrački kadar za narednu sezonu više-manje je definiran i dogovoren od strane naše sportske direktorice Mirande Tatari Šimunović. Vjerujemo i nadamo se da će naredna sezona početi u planiranim terminima, vjerujemo kako ćemo biti u prilici pokazati kvalitetno odrađen posao u pronalasku i odabiru igračica za narednu sezonu te pokazati još bolju i jaču Podravku – zaključila je Vlatka Mihoci.

Foto: Christoph Keil / Instagram:CKPictures

Final Four EHF kupa u srpnju?

Europska rukometna federacija predvidjela je datume od 15. do 21. lipnja ove godine za završnicu EHF kupa rukometašica, s tim da će se pobjednik tražiti sustavom Final Foura, na turniru na jednoj lokaciji. U EHF-u napominju kako će se utakmice igrati samo ako će za to postojati uvjeti, odnosno ako se pandemija koronavirusa stavi pod kontrolu…

– Nadajmo se da ćemo moći odigrati taj završni turnir što bi, prije svega, značilo da svijet pobjeđuje u utakmici protiv koronavirusa – rekla je Mihoci. Rok za odgodu ili otkazivanje ovih planiranih datuma je 29. svibnja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI