Hoće li podravska i prigorska djeca u ponedjeljak ići u školu? Čini se da neće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su prošli tjedan predstavnici Županije održali videokonferenciju s ravnateljima srednjih škola, ovaj su tjedan o aktualnim pitanjima na isti način razgovarali i s čelnim ljudima osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Glavna tema bio je povratak u škole u ponedjeljak.

Jedan od ključnih zadataka ravnatelja, doznajemo, bio je kontaktirati sve roditelje kako bi se utvrdio broj učenika koji bi od ponedjeljka nastavu polazili u školi. Podsjećamo, radi se o školama kojima je osnivač Županija, dakle ne o gradskim školama.

“Kako je analiza pokazala da je iznimno mali interes za održavanjem nastave u školama, te da u tom dijelu ima i učenika koji ne ispunjavaju temeljne uvjete i odrednice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu.”, navode u Županiji.

Stav je Županije kao osnivača da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine za koju se nadamo da će se odvijati u punom opsegu.

“Smatramo kako bi predloženi model održavanja nastave koji uključuje nastavu na daljinu i nastavu u učionici, u ovom trenutku bio dodatno organizacijsko opterećenje ravnateljima i učiteljima, ali i samim roditeljima oko organizacije pratnje djece.”, ističu u Županiji.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI