Hoće li se ponoviti 2015.? Deseci tisuća migranata krenulo u Europu, Turska otvorila granicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je na televiziji N1 trenutnu migrantsku krizu na tursko-grčkoj granici i činjenicu da je turski premijer Erdogan odlučio otvoriti granicu. Učinio je to jer, smatra da EU nije ispunila obećanje i dala Turskoj više milijardi eura pomoći kako bi se brinula o više od 3 milijuna migranata koliko ih je u tamošnjim kampovima.

– U ovom trenutku procjene su da je na tursko-grčkoj granici oko 13.000 migranata. Razlika je u tome što je Grčka ojačala granicu i donijela odluku da ne pušta migrante na teritorij Grčke – rekao je Božinović za N1.

Dodao je i da u ovom trenutku nema pojačanja pritiska na hrvatsku granicu, ali i da su 24 sata na granici.

– Ne ponašaju se svi kao Hrvatska, nas ova situacija ne može iznenaditi, mi smo u punoj operativnoj funkciji cijelo vrijeme, imamo planove ako bi došlo do eskalacije, ali to je pitanje koje se prije svega treba riješiti diplomatskim putem prema vani, a što se tiče EU moramo brzo sjesti i početi dogovarati konkretne obrise europske politike migracija – zaključio je Božinović.

Najveći val, podsjetimo se, dogodio se u rujnu 2015. godine kad je kroz našu županiju i prijelaz kod Botova prošlo više stotina tisuća migranata. Bez ijednog jedinog incidenta.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI