Hoćete li morati kupiti novi TV? Stiže velika promjena za pola milijuna Hrvata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

DVB-T2 kratica je na koju biste trebali obratiti pozornost u idućim tjednima ako ne želite ostati bez televizijskog programa.

Naime, 27. listopada Hrvatska prelazi na novi sustav odašiljanja televizijskog programa, a ova promjena odnosi se samo na one koji televiziju prate putem zemaljske antene, prenosi Zimo.

“To znači da će od tog datuma pa nadalje morati koristiti nove prijamnike, odnosno provjeriti na prijamnicima podržavaju li novi DVB-T2 standard. Ako ne podržavaju treba dokupiti određeni uređaj ili promijeniti sam aparat kako bi mogli i dalje preko zemaljske antene pratiti sve programe koji su u Republici Hrvatskoj”, pojasnio je Andro Marčev iz Hakoma.

Promjena se odnosi samo na građane koji program prate preko zemaljske antene

To znači da ako na svom prijamniku nemate oznaku DVB-T2, a televizijske programe pratiti putem zemaljske antene, trebat će vam ili novi televizor ili novi prijamnik čija je cijena između 150 i 200 kuna.

Oko pedeset posto hrvatskih građana promjenu neće osjetiti jer program prate preko interneta, kabela ili satelita.

Prelazak će se odvijati postupno, po županijama, a prve su Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, dio Brodsko-posavske i dio Dubrovačko-neretvanske županije. Promjena počinje 27.listopada i trajat će do 12. studenoga.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI