HOROR KOD KRIŽEVACA Autobus pun školaraca zaglavio na pruzi, vlak se uspio zaustaviti!

Kada su vidjeli da je autobus nasjeo na prugu i ne može se izvući, učenici su u panici počeli bježati po pruzi jer su znali da uskoro treba naići vlak...


Autor: podravski.hr — 11.05.2013. / 16:05 Aktualno

KRIŽEVCI – Neodgovorni 62-godišnji vozač autobusa prepunog školaraca napravio je jučer pravu pomutnju između Poljane Križevačke i Gračina u kojoj, na sreću, nije bilo težih posljedica. A moglo je biti…
Kako je danas priopćila koprivnička policija, jučer oko 13.25 sati između mjesta Poljana Križevačka i Gračine 62-godišnji vozač školskog autobusa na pružnom prijelazu nije se vozilom kretao uz desni rub kolnika. Zbog toga “došlo je do skliznuća zadnjeg lijevog kotača autobusa u putni jarak, a potom i do nasjedanja središnjeg dijela autobusa na tračnice željezničke pruge”.
Kada su vidjeli što se dogodilo, uplašeni učenici u strahu su počeli bježati po pruzi jer su znali da uskoro treba naići vlak iz Bjelovara prema Križevcima! Srećom, vlak se na vrijeme zaustavio.
Zbog nezgode bio je zastoj u željezničkom prometu do 14.50 sati. Iz okolnih naselja ubrzo su stigli mještani s traktorima koji su povukli autobus s tračnica. Veća šteta nije zabilježena ni na autobusu.
Inače, ta ruta kojom autobus prevozi učenike nije uobičajena, no u posljednje vrijeme sve češće ide baš tom prometnicom. Prijelaz nije pregledan, a nema ni potrebne signalizacije.
Izvještava čitateljica MARTINA LALIĆ