Horor u našem gradu: Djevojku gađao lukom i strijelom jer mu se više nije sviđala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (50) s područja Podravine i Prigorja (identitet poznat redakciji) na strašan, dosad neviđen način zlostavljao je djevojku s kojom je bio u vezi. Tog 21. travnja prije dvije godine nesretna djevojka samo Bogu može zahvaliti što je  ostala živa. Bez straha je došla k svom dečku kojemu se tada očito nešto grdno potrgalo u glavi.

Uzeo je luk i strijele sa zašiljenim vrhovima i u smjeru nesretnice odapeo petnaestak strijela. Osam strijela pogodilo je svoj cilj i nesretnicu ranilo u bedra, nogu, glavu i ruke, a kako je djevojka spustila glavu i stavila ruke da bi pokrila lice, strijele je nisu pogodile u vitalne dijelove glave. Kako se navodi u presudi suda, teške ozljede izostale su samo pukim slučajem.

Osuđen zatvorom

No, tu nije bio kraj sadističkom iživljavanju sumanutog 50-godišnjaka. Kako bi je zastrašio, prijetio joj je kuhinjskim nožem kojig joj je prislonio uz ruku, a kada je pokušala pobjeći, zaključao je vrata sobe u kojoj se nalazila i bacio ključeve kako ih ne bi pronašla. Preklinjala ga je da ju pusti, no on je to odbio učiniti. Vrata je držao zaključana, a nesretnica je tako zatočena u sobi provela sat i pol. Jecala je, plakala i zapomagala da je pusti kući.

Zbog tog je zlodjela 50-godišnjak osuđen na godinu i 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, a na sudu mu je izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i lijekovima. Tu će mjeru provoditi zatvorski sustav, trajat će do prestanka zatvorske kazne, a najdulje tri godine. Sud je nasilniku oduzeo dva luka s dvije strijele, dva noža i plahtu s rozim uzorcima, a mora platiti 7500 kuna troškova suda i kaznenog postupka.

Bešćutno priznao

Iskazi dani na sudu otkrili su monstruoznost događaja koji je pretrpjela nesretnica, kao i brutalnost nasilništva kojem je bila izložena.

Nasilnik je u svojoj obrani rekao da dok su bili u vezi, ona je više njega ozlijedila nego on nju.

Priznao je kako joj je prijetio i da ju je držao u kući oko sat vremena, “ali samo dok se ona ne smiri”.

– Ubola me nožem u nogu i iščupala kosu za periku. Gađao sam je nakon toga strijelama, a luk koji koristim inače probija vrata na 15 metara. Luk sam koristio tako da je ne ozlijedim jako. Gađao sam je s metra i pol udaljenosti i ciljano u pojedine dijelove tijela, tek toliko da je uplašim. Pred njom sam napeo luk do kraja, a zatim sam ga napeo samo malo prilikom odapinjanja strelice. Nož koji spominje bio je tupi vrtni nož koji ne može nikoga ozlijediti – rekao je nasilnik na sudu. Priznao je kako joj je prijetio i da ju je držao u kući oko sat vremena, “ali samo dok se ona ne smiri”.

– Ključ smo zajednički tražili, a kako ga nismo našli, provalio sam vrata da izađemo van. Nakon toga nazvao sam strica da dođe po nju. Zajedno sam pio s njom, popili smo litru i pol vina. Tog sam dana uzeo analgetik Tramal koji pijem za bolove, a ona inače uzima Xanax, no ne znam je li tog dana uzela te tablete – ispričao je na sudu okrivljeni muškarac. Dodao je kako njegova sada bivša djevojka u torbi nosi veliki lovački nož za koji joj je rekao da ga ne nosi. Kako bi je odvratio od nošenja noža, uzeo joj ga je i sam se posjekao po ruci.

“Piknula me u nogu”

– Nisam je uspio odvratiti od nošenja noža. Tim me nožem kasnije piknula u nogu. Kad sam odapinjao strelice prema njoj, bila je sklupčana na kauču, skupljenih nogu i ruke je držala preko lica. Nije točno da je pokušala pobjeći, zato što je bila u donjem rublju. Kad sam je gađao strelicama, nisam primijetio da ima krvi na njoj. Osim toga, nisam bio fizički nasilan prema njoj. Samo sam je potjerao u krevet da se smiri – ispričao je na sudu okrivljeni 50-godišnjak za kojeg je sudski psihijatrijski vještak utvrdio kako mu je kao posljedica dugogodišnje ovisnosti o alkoholu i drugim psihoaktivnim tvarima utvrđen poremećaj ličnosti s disocijalnim i emocionalno nestabilnim poremećajem uz organske promjene mozga.

– U trenutku počinjenja kaznenih djela počinitelj je bio bitno smanjeno ubrojiv, a kako je to učinio pod djelovanjem ovisnosti, postoji opasnost da u budućnosti počini i teže kazneno djelo – kazao je psihijatar  i na temelju toga zaključio da okrivljenom 50-godišnjaku treba liječenje.

Svjedočenje nesretne djevojke otkrilo je drugu stranu mučne, gotovo nestvarno bizarne priče zlostavljanja.

Pio alkohol i tablete

– Došla sam k njemu i popili smo dvije bevande. Počeo mi prigovarati, stalno mi govorio o bivšim djevojkama. Rekla sam mu da prestane, a on me počeo tući rukama i šakama po tijelu i glavi, a nakon toga uzeo je luk i strijele kojima me počeo gađati. Imao je divljački pogled i rekao je da će me ubiti i pogoditi u oko. Pokrila sam glavu rukama, a on me jednom strijelom pogodio u glavu, s tri strijele u noge, a s dvije u ruke. Plakala sam i vadila strijele iz tijela, a ušle su unutra dva do tri centimetra. Krvarila sam. Zatim mi je pod grlo i na zapešće prislanjao tupi nož i rekao “mogu te ubiti odmah da se ne mučiš ili te mogu ubijati polako”. Sve to trajalo je oko sat vremena – ispričala je svoj užas koji je preživjela nesretna djevojka.

Plakala sam i vadila strijele iz tijela, a ušle su unutra dva do tri centimetra. Krvarila sam.

Bojala se oca

– Kada se malo smirio, sjeo je pred mene. Drhtala sam. Tada mi je rekao “ubit ću te i tvojeg oca”. Govorio mi je da će me čavlima zabiti na vrata i svijećom paliti po tijelu. Plakala sam, a on mi je govorio da više nisam erotična, da se pored mene osjeća kao s dečkom. Rekla sam mu da si nađe drugu, a on mi je rekao da ne može jer voli samo mene. Nakon toga rekla sam mu da ću otići, no rekao mi je nek si sama nađem ključeve koje je bacio. Kako ključeve nisam našla, razvalio je vrata. Tog dana nisam to prijavila jer sam se bojala reakcije oca. Optuženi me je i prije istukao i otac mi je rekao da mu se više ne obraćam. Obratila sam se prijatelju i prijateljici koji su me uputili u udrugu za zlostavljane žene, što sam i učinila, a nakon toga sam i sve prijavila policiji – završila je zlostavljana djevojka svoju potresnu priču. Na kraju svog svjedočenja na sudu samo je kazala kako joj je liječnik hitne pomoći rekao da je malo nedostajalo da joj strijela koja joj je pogodila glavu ne probije lubanju. Tom je prilikom, navodi ona, liječnik vidio da ima i stare modrice koje joj je nanio dečko.

– Znam da se psihički liječio, hvalio mi se time da je bio vezan. Unatoč njegovom prethodnom zlostavljanju i dalje sam se družila s njim jer sam bila zaljubljena u njega i mislila sam da će se popraviti – priznala je skrušeno zlostavljana djevojka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI