Horor u Podravini: Dragec mahao upaljenom ‘motorkom’ i naganjao Iveka po imanju

Nesvakidašnji obračun zbog kojeg je intervenirala policija, a koji će svoj epilog imati na Općinskom sudu u Varaždinu, dogodio se na imanju pored mjesta Rivalno u općini Martijanec kod Ludbrega.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Dragec (75) motornom pilom napao je međaša Iveka i prijetio mu je smrću. Povod svega, kako su utvrdili istražitelji Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, neriješeni su pravni odnosi oko utvrđivanja međe. Napadnuti Ivan vlasnik je susjedne parcele, a Dragec ga je napao nakon što su se susreli na međi.

Kako se navodi u optužnici, Dragec je sjekao granje i drva motornom pilom, a kada je ugledao Iveka, htio ga je zastrašiti. Dva metra udaljen od Iveka podigao je uključenu motornu pilu u visini njegove glave, mahao i krenuo prema njemu. Pritom je urlao na Iveka: “Sad ću ti odrubiti glavu”. Ivek je nakon toga pobjegao doma i kako se ozbiljno uplašio za svoj život, pomahnitalog međaša prijavio je policiji. Ovih je dana vijeće Općinskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu protiv okrivljenog Drageca.

Prije toga sud je kaznenim nalogom Drageca proglasio krivim i osudio ga na tri mjeseca uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godine dana. No, putem svog odvjetnika okrivljeni Dragec prigovorio je na kazneni nalog Općinskog suda koji je stavljen izvan snage i krenulo se u klasičan sudski postupak. Najprije je odvjetništvo podignulo optužnicu, sud ju je potvrdio, a zatim slijedi suđenje. Ako bude proglašen krivim, Dragec može biti kažnjen do tri godine zatvora.

Očito je čvrsto uvjeren u svoju nevinost kada nije prihvatio kazneni nalog i tri mjeseca uvjetnog zatvora na koliko bi bio osuđen. Njegov branitelj je u prigovoru na kazneni nalog istaknuo kako ne postoji dovoljno dokaza da je njegov optuženi klijent osnovano sumnjiv za kazneno djelo za koje ga se tereti te je predložio sudskom vijeću da odbaci optužnicu protiv njega. No, sudsko vijeće analizirajući optužnicu utvrdilo je kako ona nije manjkava, kako je sastavljena prema zakonu o kaznenom postupku, a kako će se “relevantno činjenično stanje” utvrditi na samoj raspravi.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI