Hotel Picok počeo puniti sobe: “Radnici će u srpnju dobiti zaostale plaće!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kriza uzrokovana koronavirusom posebno se odrazila na poslovanje hotela Picok u Đurđevcu koji je u financijskim poteškoćama još od prošle godine. Skoro puna dva mjeseca hotel je bio zatvoren, što je dodatno otežalo planiranu isplatu zaostalih plaća radnicima.

U prosjeku hotel, prema tvrdnjama generalnog direktora i suvlasnika Rudolfa Radikovića, kasni s isplatom dvije plaće, a radnici se ne moraju bojati za primanja u ožujku, travnju i svibnju jer će im te plaće biti isplaćene od potpora iz programa Vlade.

– Nema razloga za zabrinutost radnika kojima maksimalno izlazimo u susret. Kad god je bilo koji radnik hitno trebao novac, gledali smo da mu se odmah isplati dio onoga što dugujemo – naglašava Rudolf Radiković.

Za hotel se, dodaje Radiković, nazire izlazak iz krize jer se polako popunjavaju smještajni kapaciteti. Od ovog će tjedna biti popunjeno 45 od 84 sobe, a već su zakazane i rezervacije za kraj ovog mjeseca.

Rudolf Radiković

– Kod nas će biti smješteni radnici koji rade na remontu pruge Pitomača – Virovitica pa ćemo duže razdoblje imati solidno popunjene kapacitete. Očekujemo da će uskoro krenuti i svatovi jer i tu imamo dosta rezervacija. Od ovog tjedna ćemo otvoriti i bazen i možemo reći da se poslovanje polako vraća u normalu – kaže Rudolf Radiković.

Očekuju se, domeće Radiković, i prihodi od od poslovnog turizma jer se gospodarstvo vraća u normalu, kao i da će početkom obnove željezničke pruge Koprivnica – Križevci dodatno biti popunjeni kapaciteti hotela.

– Najmom wellnessa, teretane i puba napravljene su uštede između 70.000 i 90.000 kuna na mjesečnoj razini pa će se i tom racionalizacijom isplata plaća vratiti u normalu. Prema našem planu radnici će zaostale plaće dobiti u srpnju i nadamo se da neće doći do novog vala pandemije koji bi nam ponovno poremetio poslovanje – zaključio je Rudolf Radiković.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI