Hotel Picok počeo puniti sobe: “Radnici će u srpnju dobiti zaostale plaće!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kriza uzrokovana koronavirusom posebno se odrazila na poslovanje hotela Picok u Đurđevcu koji je u financijskim poteškoćama još od prošle godine. Skoro puna dva mjeseca hotel je bio zatvoren, što je dodatno otežalo planiranu isplatu zaostalih plaća radnicima.

U prosjeku hotel, prema tvrdnjama generalnog direktora i suvlasnika Rudolfa Radikovića, kasni s isplatom dvije plaće, a radnici se ne moraju bojati za primanja u ožujku, travnju i svibnju jer će im te plaće biti isplaćene od potpora iz programa Vlade.

– Nema razloga za zabrinutost radnika kojima maksimalno izlazimo u susret. Kad god je bilo koji radnik hitno trebao novac, gledali smo da mu se odmah isplati dio onoga što dugujemo – naglašava Rudolf Radiković.

Za hotel se, dodaje Radiković, nazire izlazak iz krize jer se polako popunjavaju smještajni kapaciteti. Od ovog će tjedna biti popunjeno 45 od 84 sobe, a već su zakazane i rezervacije za kraj ovog mjeseca.

Rudolf Radiković

– Kod nas će biti smješteni radnici koji rade na remontu pruge Pitomača – Virovitica pa ćemo duže razdoblje imati solidno popunjene kapacitete. Očekujemo da će uskoro krenuti i svatovi jer i tu imamo dosta rezervacija. Od ovog tjedna ćemo otvoriti i bazen i možemo reći da se poslovanje polako vraća u normalu – kaže Rudolf Radiković.

Očekuju se, domeće Radiković, i prihodi od od poslovnog turizma jer se gospodarstvo vraća u normalu, kao i da će početkom obnove željezničke pruge Koprivnica – Križevci dodatno biti popunjeni kapaciteti hotela.

– Najmom wellnessa, teretane i puba napravljene su uštede između 70.000 i 90.000 kuna na mjesečnoj razini pa će se i tom racionalizacijom isplata plaća vratiti u normalu. Prema našem planu radnici će zaostale plaće dobiti u srpnju i nadamo se da neće doći do novog vala pandemije koji bi nam ponovno poremetio poslovanje – zaključio je Rudolf Radiković.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI