Hrg je protiv da svaki učenik ima tablet, slaže se da je to štetno za zdravlje

Podravski list profile
HDS se protivi tabletima za učenike nižih razreda osnovnih škola, struka je ukazivala da je to štetno za djecu, rekao je Hrg u Hrvatskom saboru

ZAGREB, 9. travnja 2019. (Hina) – Saborski zastupnik Brako Hrg (HDS) pozdravio je u utorak informaciju da ministrica znanosti i obrazovanja odustaje od nabave tableta za svakog učenika uključenog u reformu.

 Umjesto toga, za učenike nižih razreda osnovne škole nabavljao bi se jedan tablet za njih četvero. Praksa jedan tablet po učeniku nastavila bi se u predmetnoj nastavi, dakle od petog do osmog razreda. 

 HDS se protivi tabletima za učenike nižih razreda osnovnih škola, struka je ukazivala da je to štetno za djecu, rekao je Hrg u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme, o kojima u utorak želi govoriti rekordnih 12 saborskih klubova.

 To što ministrica odustaje od tableta za svako dijete, smatramo mudrim postupanjem, ne zbog ušteda, nego isključivo zbog zdravlja i razvoja djece, rekao je Hrg. Pozdravio je ponovno uvođenje spola djeteta i imena majke i oca djeteta u svjedodžbu. Njihovo brisanje bilo je nespretna i nesmotrena odluka, rekao je Hrg. 

Bulj: Dalmatinska zagora zakinuta za zdravstvene usluge

 Miro Bulj (Most) upozorio je kako su građani Dalmatinske zagore zakinuti za zdravstvene usluge i njihovu dostupnost. 

 Od Knina do Metkovića nema zdravstvenih usluga, doslovno su ljudski životi ugroženi, ustvrdio je zastupnik, skrečući pozornost na bolnicu Hrvatski ponos u Kninu, jedinu u Zagori. 

 Ta je bolnica svedena na gubitke, na ničiju pomoć, na to da skrbi sama za sebe, uz izuzetak izbornog vremena kad se pojave dužnosnici, svedena je na propast, nebrigu koalicije HDZ-a i SDSS-a u Šibensko-kninskoj županiji, poručio je Bulj.

 Upitao je Vladu kako to misli zadržati ljude u ruralnim područjima. “Pozivate na ostanak, a jedino što radite je da zatvarate područne škole, kao što resorna ministrica radi u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, istaknuo je.

(Hina) xum ytr

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti