Hrvatske vode uredile jezero kod starog mlina u Hrastovljanu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hrvatske vode na području Općine Martijanec ove godine ulažu više od pola milijuna kuna. Radi se o investicijama na nekoliko lokacija, a jedna od njih, na Plitvici i jezeru kod starog mlina u Hrastovljanu upravo je uređena.

Ova lokacija ornitološki je netaknuti biser Općine Martijanec koji obiluje mnoštvom drveća, ptica, divljih životinja i riba, s kojima u simbiozi žive mještani i članovi sportskih udruga.

– Na rijeci Plitivici i samom jezeru nalazi se dobro očuvan objekt vodenice-starog mlina s originalnim željeznim kotačem, jedan od zadnjih spomenika mlinske arhitekture na rijeci Plitvici koji bi uz sanaciju temelja i veći angažman vlasnika Lovačke udruge ‘Šljuka’ Martijanec mogao biti dio vrhunskih turističkih sadržaja naše općine – rekao je načelnik općine Martijanec Dražen Levak.

Načelnik je dodao i kako se nada da će Republika Hrvatska za neko vrijeme, sukladno zakonskim obvezama, dodijeliti ovaj šumski kompleks u vlasništvo Općini i da će se na njemu moći organizirati i dodatne rekreacijske aktivnosti.

Direktor vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić rekao je kako je vrijednost radova na uređenju Plitvice kod Hrastovljana 100 tisuća kuna.

– Mi smo tim radovima htjeli poboljšati vodni režim, protočnost u kanalima i koritima. To radimo svake godine, ali moram napomenuti da smo pred dobivanjem lokacijske dozvole za uređenje bujičnih vodotoka na području Općine Martijanec sukladno izrađenoj Studiji. Nakon izdavanja ćemo nastaviti s glavnim projektom. Namjera nam je kroz taj vid radova, koji predračunski košta četiri milijuna kuna i uz uređenje rijeke Plitivice u dijelu od Hrastovljana do Luke, najkasnije u naredne dvije godine značajno smanjiti rizik od poplave na području općine Martijanec – kaže Bunić.

Foto: Općina Martijanec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI