Hrvatski presedan: Koprivnički političari birače šalju na treće lokalne izbore

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održana je i peta konstituirajuća sjednica za Vijeće Mjesnog odbora Podolice, najvećeg koprivničkog kvarta, na kojoj se ponovno nije formirao odbor jer nije izabran predsjednik.

Građani su morali čak dvaput na ove lokalne izbore, nakon prvih propale su tri konstituirajuće sjednice, a nakon što nije bilo dogovora ponovili su izbore. Sad su prošle i nove dvije sjednice, no Podolice su i dalje bez Vijeća Mjesnog odbora. Ostala im je još samo jednu sjednica da se dogovore oko predsjednika. Ako se niti na toj sjednici, koja mora biti održana unutar narednih mjesec dana, ne izabere predsjednik, stanovnici Podolica ići će na još jedne izbore.

Ostali koprivnički kvartovi već odavno imaju formirane mjesne odbore

Podsjetimo, kandidacijska lista HDZ, Mreža, HNS i HDS dobili su četiri mjesta u vijeću, nezavisni Nikola Barbarić dobio je tri mjesta, a lista SDP, HSS, Glas, Laburisti, HSU i HSLS imaju dva predstavnika u Vijeću. No budući da nitko s nikim ne želi koalirati, ne mogu se dogovoriti o predsjedniku pa tako niti formirati Vijeće.

U SDP-u i HDZ-u su načelno pristali formirati vlast ako se priključe i Nezavisni pa podijele mandat na tri dijela. No, Nezavisni ne žele ni čuti o koaliciji, osim ako naravno oni ne budu na vlasti čitav mandat. SDP i HDZ mogu zajedno formirati vlast, no sasvim je jasno da bi to, kako kažu, negativno odjeknulo nacionalno. Mnogo je lakše i po treći put ponoviti izbore, makar je za očekivati da se neće mnogo promijeniti odnos snaga.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI