Hrvatski rekorder u mirovini: Kuruc nakon 30 godina u uredu ide k pčelama i grožđu!

Podravski list profile

Goran Varat novi je šef uprave Podravske banke, izvijestila je Poba na stranicama Zagrebačke burze. Uz njega, u upravi će sjediti Daniel Unger i Renata Vinković. Trogodišnji mandat počeo im je prošli četvrtak.

Varat i Unger i dosad su bili članovi Pobine uprave, na čijemu je čelu bio Julio Kuruc. On je nakon punih 30 godina vođenja koprivničke banke otišao u mirovinu. Na čelo Podravske banke Kuruc je došao 1. studenoga 1989. godine i time je bez premca rekorder u Hrvatskoj po stažu na glavnoj poziciji jedne banke. Julio Kuruc je svoje mjesto ustupio i u Gospodarskom vijeću županijske Gospodarske komore u kojem je proveo dugi niz godina kao najdugovječniji član Vijeća.

Novi šef Uprave Podravske banke Goran Varat

U Pobi, istodobno je dosadašnja članica uprave Dubravka Jakir razriješena s te pozicije. Varat je pak, specijalist s područja financija te magistar makroekonomije, a stekao je i certifikat FAME na švicarskom Financijskom institutu u Laussanei. Šest godina proveo je u Hrvatskoj narodnoj banci, a Podravskoj se zaposlio 2008. godine. Bio je izvršni direktor za financijska tržišta, a 2015. godine ušao je u Pobinu upravu. Član je i upravnog odbora crnogorske Hipotekarne banke.

Lider media piše kako će se najdugovječniji bankar u mirovini baviti s obitelji i vinogradom.

-Najprije će spomenuti dva unuka. Osim toga, kao i ‘svaki Podravac’, Julio Kuruc ima vinograd, s nešto ‘tuduma’. Dio trsova napao je američki cvrčak, pa ih je zbog bolesti ‘zlatne žutice’ morao uništiti. Ali tu je i voćnjak i nekoliko košnica, taman za umirovljeničku zanimaciju – piše portal.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti