Hrvoje udomljuje životinje s Banije: Mobitel stalno zvoni, svi žele da im udomim stoku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hrvoje Gregurić iz Virja na svom ranču Grgin konak u Donjim Zdjelicama počeo je udomljavati i domaće životinje s područja Banije. Odmah nakon potresa Hrvoje je otišao na Baniju i pomagao vlasnicima u izvlačenju životinja na imanjima koja su stradala u potresu.

Hrvoje Gregurić

Sve više manjih uzgajivača krava, koza i svinja s potresom pogođenih područja više se ne može brinuti o svom “blagu” jer su stradale staje i štaglji s hranom pa im je Hrvoje odlučio izaći u susret. Na njegov ranč već su stigle dvije svinje, perad, koze, krave i jeleni lopatari kojima će Grgin konak biti privremeni dom.

– Na Baniji se počelo pojavljivati sve više nakupaca stoke, a kako vlasnici jedno izvjesno vrijeme neće imati uvjete za brigu o domaćim životinjama, bez imalo razmišljanja ponudio sam svojevrsno privremeno udomiteljstvo. Na Baniju sam odnio i dosta hrane za stoku – priča nam Hrvoje Gregurić.

Kako na Grginu konaku nema dovoljno prostora da se privremeno udomi sva stoka vlasnika s Banije, Hrvoje poziva poljoprivrednike iz naše županije koji imaju mogućnost da i oni uzgajivačima sa stradalog područja ponude mogućnost  privremenog udomljavanja njihova blaga.

– Stalno mi mobitel zvoni i sve je više upita da privremeno udomim stoku. Javljaju se i dobri ljudi koji mi nude hranu za stoku, ali problem nam predstavlja dostava jer nemam ni traktor ni kamion. Svi koji žele privremeno udomiti stoku ili donirati hranu i omogućiti prijevoz za dostavu te hrane mogu me kontaktirati na broj mobitela 097/671-8927 ili putem Facebooka naše Udruge za zaštitu životinja, prirode i društva Grgina arka – kaže Hrvoje Gregurić.

Hrvoje će udomiti i kravu i bika iz Šibenika

Na ranč Hrvoja Gregurića u ponedjeljak je trebala stići i krava i bik koji su bili pothranjeni te su trebali završiti u klaonici. Jedan ljubitelj životinja iz Šibenika odlučio je kupiti tu kravu i bika i u suradnji s Hrvojem “smjestiti” ih na Grgin konak.

– Moj ranč postao je prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj i veseli me što ću moći udomiti i kravu i bika koje je otkupio prijatelj iz Šibenika – kaže Hrvoje Gregurić.

Hrvoje Gregurić

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI