Hrvoje Zalar i Sanja Flajs Vidaković napisali najbolje priče o prkačima

Narodna knjižnica Virje provela je književni natječaj za kratku priču koja će biti predložak za izradu slikovnice o prkačima. Na natječaj se javilo šest autora, a žiri u sastavu Ivanka Ferenčić Martinčić, Katarina Franjo, Maja Šobak, Kristina Filipović i Danijela Večenaj nakon detaljne analize odabrao je dva teksta i to Hrvoja Zalara, kazališnog i televizijskog glumca, porijeklom iz Kalinovca i Sanje Flajs Vidaković, đurđevačke učiteljice i defektologinje, čije će priče iduće godine postati slikovnice o virovskoj najslađoj baštini – prkaču.

– Ove će slikovnice biti nastavak izdavačke djelatnosti naše knjižnice i to uz podršku Općine Virje. Želja nam je nastaviti taj niz slikovnica koje će biti u prvom redu baštinske i edukativne, ali dovoljno tople i čarobne da u djeci probude ljubav za tradicijski fenomen o kojem govore. Zato zahvaljujemo svim autorima koji su se odazvali natječaju – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić, ravnateljica Narodne knjižnice Virje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI