Hrženjak: Ako želimo ići k vrhu, igrači moraju popraviti angažman!

Tomislav iz Drnja imao je vrlo dobru polusezonu u Prvoj županijskoj ligi nakon povratka iz Četvrte lige Bjelovar-Virovitica-Koprivnica. No, kako je krenula, nije bilo izgledno da bi na kraju jesenskog dijela bilo moguće napisati ovakvu rečenicu. Drnjanski klub sezonu je počeo vrlo klimavo, a cijenu je platio Mario Žuljić, koji je ostavio vrlo dubok trag u drnjanskom klubu. Loši rezultati bili su posljedica loše realizacije prilika, a vjerojatno pomalo i zasićenja. 

Uprava kluba odlučila se zahvaliti Žuljiću na svemu što je napravio, ali i  angažirati nekog drugog da preuzme klub. Odluka je pala na Vjekoslava Vučetu, prekaljenog stratega koji ima i internacionalnog iskustva. No, jedno su želje, a drug mogućnosti. Izgledalo je da je Vučeta preveliko ime za drnjanski klub. No, onda je, kako doznajemo, presudno ulogu odigrao Hrvoje Hrženjek-Joja, prvi strijelac kluba u polusezoni, a što je u ovom slučaju bilo važnije, igrač koji je već igrao pod paskom Vjekoslava Vučete u Virju. Nakon toga rezultati su se preokrenuli i Tomislav je završio kao četvrta momčad lige. Odmah iza vodeće Sloge, Bratstva i Mladosti iz Molva, a da je bilo malo više sreće i preciznosti u prvih nekoliko kola, Tomislav bi sad ozbiljno puhao za vrat vodećim momčadima lige. Ipak, red od šest pobjeda i remi izvrstan je rezultat.

– Bilo mi je pomalo čudno kod sam pogledao sastav Tomislava i mjesto na ljestvici, no to je, izgleda, bio splet okolnosti. Mogu reći da sam zadovoljan učenikom na polusezoni. Klub i igrači su pokazali ozbiljnost i mogu reći da sam vrlo zadovoljan – rekao je Vjekoslav Vučeta, trener Tomislava iz Drnja te dodao da klub konstantno radi i na infrastrukturi.

– Eto, najavili su iz Uprave da ćemo uskoro mijenjati ogradu na igralištu. Nabavit će se i reflektor koji će omogućiti treninge i po marku, nešto što nam je sad nedostajalo. Što se tiče sportskih planova, mogu reći da je naša cilja gornji dio ljestvice. Vodeći su odmakli, ali uz nekoliko kikseva i kroz međusobne okršaje, možda imamo šansu priprijeti i vrhu. No, osnovni je cilj zadržati se pri vrhu poretka – rekao je Vjekoslav Vučeta.

Prvi strijelac kluba te drugi cijele lige Hrvoje Hrženjak istog je mišljenja, ali on je nadodao da bi za takav uspjeh i cilj trebalo popraviti dvije stvari.

– Mislim da bi nam trebala dva ili tri pojačanja. No, također je vrlo važno povećati angažman na treninzima. Mislim da bi igrači, i to svi, trebali prisustvovati treninzima kad god to mogu. Ponekad je to zbog obveza nemoguće, ali smatram da taj segment moramo popraviti ako želimo stremiti k vrhu – naveo je Hrvoje Hrženjak.

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI