Htjela je biti pedikerka pa se nije brinula o djeci

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Majka s područja Koprivničko-križevačke županije zamalo je završila u zatvoru zbog nebrige prema dvoje djece koje je prema zakonu bila dužna uzdržavati. Presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđena je na 10 mjeseci zatvora, no ta joj je kazna preinačena u uvjetni zatvor uz rok kušnje od godine dana. Majka se žalila na takvu presudu, no Županijski sud u Karlovcu, kojem je dodijeljen njezin predmet na drugostupanjsko odlučivanje, njezinu je žalbu odbio kao neosnovanu.

– Bila sam nezaposlena, nisam imala primanja i nisam u vlasništvu imala nikakve imovine – pravdala se osuđena majka objašnjavajući zašto se financijski nije brinula za dvoje djece. Uz sve to, nije bila prijavljena na zavod za zapošljavanje, a pravdala se kako to sve nije činila zbog prijetnje sada bivšeg supruga. No, analizirajući prvostupanjsku presudu Općinskog suda, karlovački viši sud utvrdio je kako nema nikakve osnove za žalbu i potvrdio kaznu izrečenu u Koprivnici.

– Okrivljena je znala svoju obvezu stoga ne prihvaćamo da nije iz objektivnih podmirivala svoju obvezu utvrđenu pravomoćnom presudom. Unatoč njezinim tvrdnjama nije bila prijavljena zavodu za zapošljavanje. U početku je samo tražila posao u svojoj struci i tada nije tražila ukidanje svoje obveze zbog nemogućnosti uzdržavanja. Zdrava je, sposobna za rad i privređivanje, bila je u mogućnosti doći do prihoda, a nije željela raditi drugi posao osim pedikerke – zaključio je u odbačaju žalbe Županijski sud i kao neprihvatljivo ocijenio njezino obrazloženje da se zbog prijetnji bivšeg supruga bojala izaći na ulicu.

Kazneni progon osuđenu majku očito je trgnuo. U međuvremenu je, navodi se u presudi županijskog suda, djeci kupila predmete u vrijednosti 800 kuna i podmirila dugovanje koje je imala. Bio je to i dodatni uvjet da ne završi u zatvoru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI