Humanitarka: Tomo je prevarant, hranu je zamijenio za alkohol!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što je Podravski list prije nekoliko tjedana pisao o teškoj sudbini Tome Špiranca iz Koprivničkih Bregi koji živi u trošnoj kućici i koji je nedavno ostao bez struje zbog kvara na instalacijama, jedna čitateljica iz okolice Koprivnice sažalila se nad Tominom teškom sudbinom te mu je odlučila pomoći.

– Ovo mi nije prvi put da sam odlučila nekome pomoći jer imam mogućnosti i dobre kontakte koji su također uvijek uskočili u pomoć, a tako je bilo i ovog puta. No, nisam niti sanjala da ću ispasti budala, da će me Tomo prevariti i nakon svega sam gorko požalila što sam uopće aktivirala sve te ljude da mu pomognu – rekla je gospođa koja je željela ostati anonimna.

Tomo Špiranec

Kaže, kad je pročitala članak došla je k Tomi, uvjerila se da zaista živi u neljudskim uvjetima i angažirala je brojne prijatelje koji su kupili hranu, odjeću, drva, ponudili su se da kupe novi namještaj.

– Dogovorili smo da ćemo mu obojiti sobu, staviti novu stolariju, popraviti krovište i Tomo je bio neizmjerno zahvalan, barem je tako tada djelovao. Danima sam jurila okolo kako bih prikupila sve to što su ljudi skupili za njega, sve sam mu odnijela, on je plakao od sreće i sve je išlo u dobrom smjeru. Odmah mi je bilo jasno da Tomo ima problem s alkoholom, no bila sam spremna na to. No nikako nisam bila spremna na ono što se tada dogodilo – kazala je gospođa i objasnila kad je počela shvaćati da je Tomo, kako kaže, glumac i prevarant.

– Nekoliko puta nosila sam mu stvari, kupila sam mu novi mobitel, a sve što je dobio i što je još trebao dobiti bilo je u vrijednosti većoj od 10.000 eura. No, kad ga nije bilo doma, potražila sam ga u Kvikiju, kafiću u Koprivničkim Bregima, gdje su mi gosti odmah pokušali objasniti da će sve što dobije zapiti ili obezvrijediti i da je već namirnice koje je dobio zamijenio za pivo u kafiću. Čak sam se s njima i svađala braneći Tomu. Još u utorak prošli tjedan sve je išlo svojim tokom, dogovorila sam majstore koji su čekali da mu stave nove prozore, no ništa od toga. Išla sam ga tražiti, našla sam ga kod te neke Kate koja je također vrlo slična njemu. Zamislite, sve što je dobio on je odnio njoj, a kad sam se s njim suočila, najednom me počeo vrijeđati, okrenuo ploču i rekao da to ništa njemu ne treba – objasnila je gospođa.

Poklone je dobivao svakodnevno

Veli kako je i nekoliko dana prije toga posumnjala u Tominu iskrenost jer mu je rekla da ima prijatelje koji trebaju da im se povremeno pokosi trava ili naprave neki poslovi oko kuće, no Tomo je to odbio.

– On meni kaže: ‘Zašto bih ja išao raditi’! Tu sam shvatila da je ljenčina. Jer on je sposoban, ali ne želi raditi. Isto tako, rekao mi je da kad mu popravimo kvar na struji da on neće plaćati račune. A tko će to onda plaćati? Ima on mjesečna primanja od kojih račun za struju može platiti, ali vidio je priliku da bi to možda mogao izbjeći i želio je iskoristiti – veli gospođa.

Kaže kako se takvom bezobrazluku nije nadala, da je zaista od srca željela pomoći čovjeku u nevolji, ali da Tomo više neće dobiti niti kune od nje.

– Žao mi je što sam tolike ljude digla na noge, što sam nekoliko tjedana zapostavila svoj život kako bih pomogla njemu, a ostala sam toliko ljuta i razočarana da to ne mogu riječima objasniti. Bilo je žao čovjeka i imala sam mogućnosti pomoći mu, a on je pokazao svoje lice i da zaista ne zaslužuje samilost – zaključila je gospođa.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI