Humanitarna akcija za Milu Rončević – uplate i donacije premašile očekivanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

ZAGREB, 2. travnja 2019. (Hina) – Iz  Zaklade Nora Šitum su zahvalili svima koji su sudjelovali u Humanitarnoj akciji za Milu Rončević, te su izvijestili da su uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja dvogodišnje Mile u Children’s Hospital of Philadelphia, a preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije.

 “Poštovani predstavnici medija i svi dragi ljudi koji ste se uključili u humanitarnu akciju za malenu Milu Rončević, prije svega Vam još jednom velika HVALA u ime obitelji Rončević i u ime Zaklade Nora Šitum koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom „Svi za Milu“.

 Kako su Vaše uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja u Children’s Hospital of Philadelphia, na izdvojenom računu Zaklade Nora Šitum koji je otvoren isključivo za ovu svrhu preostalo je: 4.896.877,19 kuna, 79,78 kanadskih dolara (CAD), 1.985,63 švicarskih franaka (CHF), 826,25 čeških kruna (CZK), 29.854,69 eura (EUR), 44,23 britanskih funti (GBP), 1.044,86 norveških kruna ( NOK), 71,04 poljskih zlota (PLN), 539,77 švedskih kruna (SEK) i 445,85 američkih dolara (USD)”, navela je u priopćenju Upraviteljica Zaklade Đana Atanasovska.
 O stanju na računu obaviješten je nadležni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kojima smo u stalnom kontaktu, dodaje se u priopćenju.

 “Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu nadležnog ministarstva na račun prve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj koja je odobrena s istom oznakom vrste – liječenje djece.

Još jednom Vam svima hvala i čekamo sljedeći naslov u medijima „Mila se zdrava vraća kući!“”, zaključila je u priopćenju  Upraviteljica Zaklade Đana Atanasovska.

 Malena Mila Rončavić, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, sa svojim roditeljima u utorak je otputovala na liječenje u SAD-e. 

(Hina) pp/xsp ysp

FOTO Internet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI