Humanitarna prodaja slika u Domu mladih: Cilj je prikupiti novac za učenike slabijeg imovinskog stanja

Rotary Club Koprivnica odanas organizira tradicionalnu humanitarnu prodaju slika u dvorani Doma mladih.

Zbog epidemiološke situacije nije bilo klasične aukcije, odnosno nadmetanja za kupnju po većoj cijeni, već se slike prodaju prema zadanom cjeniku. Slike su poklonili i akademski slikari, nacionalni bardi i umjetnici, ali i skromniji amateri, raznih motiva i stilova.

Već na samom otvorenju prodane su 4 slike, potvrdio je za Podravski list predsjednik Rotary Cluba Goran Kvakarić: Rotary Club Koprivnica svake godine organizira humanitarne balove. Zbog epidemiološke situacije nismo ga mogli organizirati na klasičan način, no ipak smo uspjeli nešto organizirati.

Goran Kvakarić, predsjednik Rotary Cluba Koprivnica

Izložene su slike sedamnaest autora, a prikupljeni novac od prodaje ide za učenike koprivničke i đurđevačke gimnazije slabijeg imovinskog stanja. Cilj je prikupiti po pet tisuća kuna za stipendije po petero učenika iz svake gimnazije. Na taj način želimo potpomagati izvrsnost i obrazovanje mladih ljudi – rekao je Kvakarić, koji je na mjesto predsjednika koprivničkog Rotary Cluba izabran ranije ove godine, točnije u lipnju. 

Ovogodišnja je prodajna izložba održava se bez svečanosti, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI