HUMANITARNA UTRKA Sutra se u Koprivnici trči kros za liječenje i operaciju poznate sportašice Tanje Tisaj

Bivša atletska reprezentativka i sutkinja nakon pada s bicikla zadobila je teške ozljede glave i još se oporavlja


Autor: podravski.hr — 23.03.2018. / 10:25 Sport

Tanja Tisaj na postolju (desno)

Sutra (subota) održava se humanitarna kros utrka za liječnje i rehabilitaciju Tanje Tisaj, bivše atletske reprezentativke i sutkinje koja je nakon pada s bicikla zadobila teške ozljede glave i još se oporavlja. Prošla je testiranje i čeka na operaciju kojom će joj u mozak ugraditi stimulator za buđenje iz vegetativne kome. Utrku organizira Atletski klub Koprivnica, a održat će se kod koprivničkih Bazena Cerine.
– Ovakvih operacija dosad u Hrvatskoj nije napravljeno mnogo, ali Tanja će biti jedna od njih. Ne možemo predviđati rezultate jer oni su individualni. Neki su se potpuno oporavili, a neki djelomično, no to nam je jedina nada nakon godinu dana – kazao je njezin suprug Hrvoje Tisaj koji sve zainteresirane poziva da podrže ovu humanitarnu utrku.
Trčat će se utrke na 1000, 3000 i 5000 metara, a natjecanje je na rasporedu 24. ožujka u 11 sati.
Kotizacija za utrku je humanitarni prilog od 30 kuna, a tko želi može uplatiti i više. Uplate idu na račun Atletskog kluba Koprivnica (IBAN: HR31 2386 0021 1005 1146 6) s opisom plaćanja ‘Humanitarna utrka, ime i prezime natjecatelja’.
Na kraju i isprika. U tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak pod naslovom ‘Atletičari i atletičarke trčali za Tanju Tisaj’ objavljeno je da humanitarna utrka bila prošle subote, što nije točno, jer se tada u Koprivnici održalo državno prvenstvo u krosu. Humanitarna utrka je, dakle, ove subote. (rv)
FOTO: BK ROTOR