HUMANOST NA DJELU Ivan Hasan opet vidi! Gabrićeva poliklinika besplatno ga operirala

Nakon što je Podravski list prvi objavio priču o sirotom Ivanu koji živi s bolesnom i slabo pokretnom bakom, javile su im se stotine ljudi, među ostalim i očna poliklinika Svjetlost


Autor: podravski.hr — 10.05.2013. / 6:07 Aktualno

ĐURĐEVAC, MOLVE – Ivan Hasan (28) iz Molve Ledina kod Đurđevca nedugo nakon objave svoje životne priče u Podravskom listu dospio je i u nacionalne medije te na državnu televiziju nakon čega je dobio poziv zagrebačke očne poliklinike Svjetlost u vlasništvu prof. dr. Nikice Gabrića.
Uprava te poliklinike odlučila je, čuvši za njegovu priču, operirati mu oba oka, i to potpuno besplatno. Da se to nije dogodilo, Ivan bi za operacije oba oka morao izdvojiti oko 30.000 kuna. S obzirom da je nezaposlen i živi s bakom Marijom u trošnoj kući, taj ‘luksuz’ ne bi si mogao priuštiti.
– Bio sam i više nego iznenađen pozivom u privatnu polikliniku koja mi je omogućila da ponovo vidim. Lijevo oko operirano mi je prije desetak dana, a desno oko za sada mi održavaju injekcijama koje mi omogućuju da vidim tri do pet metara – istaknuo je Ivan Hasan.
Svakog tjedna mora putovati u Zagreb na kontrole i manje zahvate, a na jednom takvom bio je i ove srijede. Nešto neugodnije i bolnije, kaže, u životu nije doživio. Riječ je o nadopuni oka plinom koji, kako hlapi, oporavlja vid. Kompletni oporavak trajat će otprilike godinu dana, a kad zacijeli lijevo oko, na operaciju će morati i s desnim.
Jedva čeka dan kada će ponovo moći raditi i pomoći svojoj staroj i nemoćnoj baki Mariji koja ga je odgajala kao svoje dijete od kad mu je bilo devet mjeseci jer je tada ostao bez oba roditelja koji su poginuli u prometnoj nesreći nedaleko Đurđevca.
– Želim se još jednom zahvaliti svim dobrim ljudima koji su mi pomogli i onima koji još uvijek pomažu. Ni u snu nisam mislio da ima toliko dobrih osoba – zahvalan je Ivan.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ