Hvale vrijedan projekt: Stigla im je pomoć za 20-ero djece s teškoćama u razvoju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Maslačak Križevci u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca uspješno je realizirala projekt Ruka podrške. Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.

Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20-ero djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi su polaznici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, a ostali su bili iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Svi su smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima – paviljon za djecu Svetog Marka Križevčanina.

Kroz projekt su organizirane i provedene kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske aktivnosti te edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica.

– Djeca i mladi zadovoljni su svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se s vršnjacima – rekla je predsjednica Tamara Premuš.

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija.

FOTO Udruga Maslačak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI