Hvale vrijedan projekt u županiji: Osigurali prehranu za 861 učenika koji žive u siromaštvu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području naše županije, koliko znamo, čak je 861 učenik koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Svi oni imaju osiguranu besplatnu školsku prehranu zahvaljujući hvale vrijednom projektu Koprivničko-križevačke županije i partnera “Svi u školi, svi pri stolu”.

U prostorijama Županijske uprave danas je održana početna konferencija projekta „Svi u školi, svi pri stolu 4“ koji Koprivničko-križevačka županija provodi u partnerstvu sa 17 osnovnih škola kojima je osnivač.

“Ovim projektom koji se provodi četvrtu godinu za redom osigurava se školska prehrana za 861 učenika koji žive u siromaštvu i riziku od siromaštva tijekom školske godine 2019./2020.”, naveli su u Županiji.

Specijalist za europske fondove Vladimir Šadek kazao je kako je vrijednost projekta 870.783 kuna pri čemu je cjelokupni trošak financiran kroz bespovratna sredstva preko Fonda europske pomoći za najpotrebitije te državnog proračuna.

“Tijekom ove školske godine za učenike je projektom osigurano 151.612 obroka koji će u školskim kuhinjama biti pripremljeni u skladu s Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi.”, rečeno je.

„Županija uz ovaj provodi i druge projekte kojima je cilj omogućiti kvalitetnu prehranu učenika pa tako u suradnji s Podravkom nastavljamo provoditi projekt Pametan obrok za pametnu djecu, čime potičemo razvitak novog sustava prehrane i poticanje zdravih prehrambenih navika osnovnoškolaca.”, dodao je župan Darko Koren.

Provodimo se i projekt Školska shema u kojima se osiguravaju besplatni obroci svježeg voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike osnovnih i srednjih škola, a njime ujedno potiču i domaću proizvodnju što je isto vrlo bitno za projekt.

Sonja Vuljak, ravnateljica Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca je rekla:

„Hvala Županiji i PORA-i na pomoći u pripremi projekta osmišljenog za dobrobit naše djece. Lijepo je vidjeti da projekt ima kontinuitet  te da učenike možemo uključiti u ono što je najbitnije, a to je topli obrok u školi. Vjerujem kako će projekt živjeti i dalje te da će najpotrebnija djeca  dobivati sve što im je važno kako bi se razvijala u ravnopravnim uvjetima“, naglasila je ravnateljica Vuljak.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI