Hvale vrijedna akcija: Igrači i navijači sami obnovili krovište klupskih prostorija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prigradskom naselju Globočec Ludbreški veseli vijest da su udruge iz mjesta pojačale svoje aktivnosti. Vrlo je aktivan nogometni klub Gora koji je, iako se natječe u zadnjem rangu natjecanja, žila kucavica mjesta. To je bilo vidljivo i ovih dana kad su članovi kluba, dakle igrači i uprava, zajedničkim snagama obnovili krovište na prostorijama kluba. Materijal su nabavili pomoću donacija i nešto vlastitih sredstva, ali rad je bio u angažmanu članova kluba.

– Materijal smo nabavili uz pomoć Mjesnog odbora i drugih sponzora i njima zahvaljujem. Da bi smouštedjeli novac za druge projekte, sami smo se skupili kako bismo promijenili letve i pokrov na krovištu – rekao je Danijel Pišpek, predsjednik NK-a Gora, i dodao da klub ne staje na ovom projektu.

– Vrlo nam je važno da uskoro sredimo i grijanje. Trenutačno ložimo u svakoj prostoriji, a dimnjaci trebaju obnovu. To je vrlo skupo pa upravo zato planiramo uvesti centralno grijanje –  najavio je Pišpek.

Predsjednik Mjesnog odbora  Globočec Ludbreški Eduard Horvat napomenuo je da je riješena većina aktualnih komunalnih problema u mjestu, ali nikako da se riješi i situacija s Društvenim domom.

– U suradnji s Gradom riješili smo problem začepljenog mosta, poravnali smo i pošljunčali put na granici između Globočeca i Čukovca. No, problem je s Društvenim domom. On je prije nekog vremena saniran, ali radovi, posebno u podrumskom prostorijama, nisu adekvatno napravljeni pa je sve uloženo i propalo. Također nemamo riješeno grijanje jer stare plinske peći nisu više funkcionalne niti sigurne, stoga se nadam što ranijem rješenju za ovaj problem – naveo je Eduard Horvat. 

Ipak, kaže, zadovoljan je generalnim stanjem u selu, a Vijeće Mjesnog odbora povećalo je izdatke za udruge.

– Upravo smo nogometnom klubu dali 10.000 kuna više od planiranog. Udruzi žena, koja je također aktivna, dali smo 5000 kuna. Planiramo organizirati darivanje djece povodom božićnih blagdana ako to uvjeti dopuste – zaključio je Horvat.

FOTO Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Odali počast poginulim i nestalim braniteljima

Izaslanstvo županijske veteranske udruge UDVDR-a i ogranka Koprivnica prisustvovalo je obilježavanju 29. godišnjice okupacije Laslova, kojeg su u velikosrpskoj agresiji puna 152 dana hrabro zajedno

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI