Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

I od turizma se može živjeti: “Prepoznali smo potencijal našeg starog imanja”

Obitelj Ivančan iz Molva prije šest godina starinsko obiteljsko imanje u Sekulinama nedaleko od Molva odlučila je iskoristiti za smještajne kapacitete. Starinska kuća zadržala je tradicijski štih, a Ivančanovi su zasad uredili dvije sobe za smještaj s ukupno sedam kreveta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

-Prepoznali smo potencijal koji ima naše staro obiteljsko imanje jer je smješteno u pravoj prirodnoj idili nedaleko od rijeke Drave. Tu je odmah i manji ribnjak, što je također atrakcija. Nismo požalili što smo se odlučili baviti i turizmom i možemo reći da polako postajemo prepoznatljivi na turističkom tržištu – priča nam Matej Ivančan.

Prije korona-krize Ivančanovi su znali imati i 400 noćenja godišnje, što potvrđuje da je iskorištavanje starog imanja za turizam bio pun pogodak. U protekle dvije godine, koje je obilježio koronavirus, broj noćenja se kreće između 100 i 200, no Ivančanovi se ne žale.

– U ovih šest godina imali smo goste iz cijele Europe, a to su pretežno biciklisti i zaljubljenici u prirodu. Možemo se pohvaliti i da sad već imamo stalne goste koji nam se svake godine vraćaju i to ne samo iz Hrvatske, nego ponajviše iz Češke i Ukrajine – kaže Matej Ivančan.

Sobe su, dodaje on, uređene u tradicijskom stilu, što je također mamac za goste. Uskoro planiraju i povećati broj kreveta.

– U završnoj smo fazi uređenja nove dvije sobe sa šest kreveta, što znači da ćemo vrlo brzo imati 13 kreveta. Iako u svojim planovima imamo jedino podršku Ministarstva turizma, nastavljamo povećavati kapacitete, a plan je da uredimo i bazen jer smo svjesni da moramo pratiti trendove na turističkom tržištu – kaže Matej Ivančan.

Trud koji obitelj Ivančan ulaže u stalno povećanje smještajnih kapaciteta, kao i kvaliteta smještaja i usluge koje pružaju gostima, prije tri godine donijela im je i laskavu nagradu, brončanu povelju Suncokreta ruralnog turizma u kategoriji turistička seljačka gospodarstva.

– Za nas su značajne nagrade i pohvale naših gostiju koji su oduševljeni prirodnim ljepotama i gostoprimstvom – zaključio je Matej Ivančan.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI