I ove godine online Tikvijada Magde Lugomer Heručine

U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva Lipa, uz potporu Grada Križevaca, ove će se godine, drugi put zaredom, Tikvijada Magde Lugomer Heručine održati u online izdanju.

– Pozivamo sve, stare i mlade, male i velike da nam do 27. listopada do 23:59 sati na  Facebook stranicu Lipa – Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo, dostave u inboks svoje fotografije ukrašenih tikvi, kao i fotografije uzgojenih tikvi koje se ističu svojom veličinom ili izgledom ili imaju posebno značenje za vlasnika. Mi ćemo ih objaviti u albumu, a autori tri fotografije s najviše oznaka „sviđa mi se“ osvojit će zlatnu, srebrnu ili brončanu medalju Magde Logomer Heručine. Možete nam slati i recepte za pripremu jela od buče kako bi ova manifestacija bila ne samo zabavna, već i virtualno slasna! – kazali su iz Lipe.

Dodaju da se Tikvijada održava u čast svih zlostavljanih žena koje trpe nepravdu i nasilje, a posebno u spomen Magde Logomer Herucine, Križevčanke koja je 1757. godine bila lažno optužena da je vještica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI