I SUD ZATVORIO VRATA: Doznajemo kako od sada koristiti usluge sudova u Koprivnici i Đurđevcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud u Koprivnici također je prihvatio državne smjernice vezane uz epidemiju koronavirusa. Kako nam je rekla glasnogovornica suda Marina Rengel Brlečić, predsjednica suda Marija Grgešić jučer je donijela odluku kako će se održavati samo hitna ročišta.

– Na sucu je odluka hoće li raspravu održati ili ne, no kako vidim, ročišta se odgađaju. Odluku predsjednice suda vezanu uz rad Općinskog suda u Koprivnici građani mogu pročitati na ulaznim vratima i na internetskoj stranici suda – rekla je Marina Rengel Brlečić i objasnila kako će se ročišta predmeti obiteljskog nasilja i žurni prekršajni postupci za sada održavati.

Predsjednica Općinskog suda Marija Grgešić donijela je odluku kako Općinski sud u Koprivnici i Stalnoj službi u Đurđevcu tako neće primati stranke do 1. travnja osim u izuzetnim slučajevima kao što su prijedlozi za upis u zemljišnoknjižnim postupcima. Suce je pozvala da u svakom zakazanom predmetu procijene jesu li ispunjeni uvjeti za odgodu ročišta te da u slučaju odgode e-mailom, poštom ili telefonom obavijeste stranke, punomoćnike i zakonske zastupnike o odgodi ročišta. Svi podsnesci suda moraju se dostavljati poštom ili e-mailom i neće se moći predavati na upisnicima suda, kako u sjedištu matičnog suda u Koprivnici, tako i u Stalnoj službi u Đurđevcu.

– Dežurstva na prekršajnom odjelu odvijati će se bez promjena uz obavezno provođenje svih zaštitnih mjera i preporuka predostrožnosti. Sve informacija će se strankama davati isključivo putem telefona suda, a stranke upućujemo na aplikacije e-predmet i e-građani ukoliko žele obaviti uvis u spis, stanje spisa i slično – odlučila je predsjednica Općinskog suda Marija Grgešić i objasnila kako će zahtjeve za izdavanje takozvanih uvjerenja o nekažnjavanju i nevođenju prekršajnog postupka stranke moći odlagati u kutije smještene na porti sudova u Koprivnici i Đurđevcu s obveznim navođenjem kontakta kako bi službenici suda mogli obavijestiti stranku u koje točno vrijeme se ti dokumenti mogu podignuti. Na jednak način, ali samo u Koprivnici, stranke će moći predati i zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih u inozemstvu. I na tim zahtjevima stranka mora navesti svoj kontakt broj kako bi se mogla povratno obavijestiti kada će potvrde biti izdane i mogle se podignuti.

– Zahtjevi za izdavanje zemljišno knjižnih izvadaka sudu će se dostavljati isključivo putem pošte ili e-mailom uz navođenje kontakata te se stranke upućuju na aplikacije e-građani. Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo poštom ili e-poštom, a do daljnjega se obustavlja dostava svih pismena putem pretinaca odvjetnika na sudu, a sva komunikacija suda s javnim bilježnicima će se svesti na e-mail, poštu i telefon – odlučila je predsjednica suda Marija Grgešić uz dodatak kako će sud samo primati stranke (punomoćnike stranaka, zakonske zastupnike stranaka, svjedoke, vještake, tumače državne odvjetnike i slično) koji su pozvani na rasprave uz predočenje poziva i odluku suca u predmetu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI