Iako je vjetar nemilosrdno puhao ribič Tihomir nije odustajao od nauma

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladom ribiču Tihomiru Jakopoviću iz Molva niti jak vjetar niti temperature oko nule nisu smetale da ode u ribolov na perutnicu na Dravu u blizini jezera Ješkovo. Kako kaže, u ribolov ide kad uhvati malo slobodnog vremena, a baš je tog dana imao nakanu da pokuša uloviti neku ribu.

– Nisam još ništa ulovio, tek sam došao prije pola sata, ali ne znam hoću li imati sreće. U zadnje vrijeme nema baš ribe, ali na ovoj perutnici znali su kolege ribiči uloviti lijepe primjerke – veli Tihomir.

Iako je vjetar nemilosrdno puhao, Tihomir nije odustajao od nakane da nešto ulovi.

– Inače idem na ribolov uglavnom na Dravu, i to na Čep kod Gabajeve Grede, ali i tamo je slabo po pitanju ribolova. Mislim da je to prije bilo puno bolje, ribe je bilo u izobilju i nije bilo problem uloviti nešto – kaže Tihomir.

Cilj mu je bio uloviti divere ili bilo koju vrstu bijele ribe.

Ako će riba biti mala, vratit ću je nazad – zaključio je Tihomir

– Bijela riba je, po meni, najukusnija, i to kad je friško ulovljena. Ako mi se posreći i nešto ulovim bit će to fini ručak, ali ako će riba biti mala, vratit ću je nazad – zaključio je Tihomir.

Ubrzo mu se pridružio Mario Matanović, vrsni ribolovac koji je preko ljeta radio u jednom restoranu na moru, a i on je kazao kako niti u Jadranu više nema toliko ribe koliko je nekad bilo.

– U restoranu sam radio s raznim vrstama riba i plodova mora, no i tamo je situacija da, na primjer, nema hobotnice, nema lignje i sve se uvozi. Tako je i na Dravi. Slab je ribolov u zadnje vrijeme – kazao je Mario.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI