IDIOT IH BACIO Lovci pronašli dvije ručne bombe pokraj mjesnog groblja. Sreća da nisu djeca

Bombe je odmah preuzeo pirotehničar koprivničke policije


Autor: podravski.hr — 15.01.2018. / 9:14 Aktualno

Ilustracija / Policija utvrđuje sve okolnosti tragedije

Nedjeljni lov Lovačke udruge Zec Kuzminec, mjestašca u općini Rasinja kod Koprivnice, nije prošao baš kako su dečki planirali. Uz svitu fazana, pataka i druge sitne divljači, našao se i mnogo krupniji ulov.
Nedaleko od Kutnjaka kod općine Legrad pronašli su dvije odbačene ručne bombe. Kako je lovište na stotinjak metara od mjesnog groblja u Kutnjaku, odmah su pozvali policiju. Bombe je preuzeo pirotehničar PU koprivničko-križevačke Mato Radotović i tako osigurao lovište.
– Bile su to dvije bombe, kako sam bio na frontu, zvali smo ih kinderjaja. Jedna je bila u zelenoj ‘pernici’, druga je bila odložena pored nje. Imala je osigurač i sve. Iako je to lovište, to je na 150 metara od mjesnog groblja. Zamislite što bi se dogodilo da su te bombe potegnula djeca. Našli smo ih tik do groblja. Dobro da smo mi naišli, da neko dijete nije se zaigralo i pronašlo ih. Bombe su bile potpuno ispravne – bio je šokiran jedan od lovaca.
Lovnik nije prekinuo lov jer su lovci odmah nakon otkrića obavijestili policiju i skrenuli s tog mjesta. Iz koprivničke policije još jednom podsjećaju na akciju ‘Manje oružja, manje tragedija’, kojom građani bez sankcija mogu predati takvo naoružanje, eksploziv ili slične zabranjene predmete. (ke)

Ovo su dvije bombe koje su lovci pronašli pokraj groblja

FOTO: LOVAČKA UDRUGA ZEC