Igor Hojsak uživa u ribičiji: To je moj stil života i velik hobi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Igor Hojsak – Hojs iz Koprivnice od malih nogu strastveni je ribolovac. Punih 30 godina većinu slobodnog vremena provodi “na vodi”, a već duže posvećen je isključivo šaranskom ribolovu.

– Ribolov je moj stil života i velik hobi koji me čini sretnim. To je ujedno i najbolji odmor za dušu, a druženja s kolegama ribičima puno su bolja od sjedenja po kavama i u birtijama – kaže Igor Hojsak – Hojs.       

Veliku pažnju Igor posvećuje i opremi za ribolov u koju je uložio dosta novca. Silna oprema razlog je zašto za odlazak u ribolov mora koristiti i autoprikolicu kako bi mogao ponijeti sve sa sobom.

– Kod kolega ribičima prepoznatljiv sam po toj opremi i punoj prikolici kojom dolazim u ribolov. Moji doma naviknuti su da stalno ulažem opremu i znaju koliko mi zapravo znači ribolov – dodaje Igor Hojsak – Hojs.

Često u ribolov odlazi u Mađarsku na jezero Balaton jer je tamo, kaže Igor, riba znatno kvalitetnija, pogotovo šarani.

– Kupio sam i godišnju kartu za ribolov na Balatonu jer tamo najviše uživam loviti. Sad zbog ove situacije s koronavirusom ne mogu u Mađarsku, no nadam se da će se uskoro otvoriti i granice pa da ću moći loviti na svojim omiljenim mjestima. Kad nemam baš puno vremena, onda najčešće odem na Šodericu gdje se također zna dogoditi dobar ulov – kaže Igor Hojsak – Hojs.

S kapitalnim ulovima se ne voli hvaliti, a njegov ribolovni moto je ulovi i pusti. – Bilo je dosta kapitalaca s kojima se pofotkam i onda ih natrag pustim u vodu. Teško mi je izdvojiti najdraži ulov jer svaki od njih poseban je na svoj način – zaključio je Igor Hojsak – Hojs.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI