Igor upozorava na zapuštena imanja: Pokraj kuće imam pravu džunglu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gluhak iz Hampovice, naselja na području općine Virje, nezadovoljan zbog nebrige vlasnika napuštenih imanja u svom selu, kao i održavanja javnih površina. Na tu problematiku, kaže on, upozorio je i komunalnu redarku Općine Virje, no i dalje nitko ne održava napuštena imanja, niti se u Hampovici redovito provodi košnja javnih površina.

– Pokraj kuće imam pravu džunglu. O susjednom imanju nitko godinama ne vodi brigu, a nisu pomogle ni pritužbe komunalnoj redarki. Sve više napuštenih kuća predstavlja pravo ruglo i vlasnike treba hitno prisiliti da svoju imovinu dovedu u kakav takav red. S pravom se pitam čemu uopće služi općinska odluka o komunalnom redu – ističe Igor Gluhak.

Igor Gluhak

I javne površine, dodaje on, učestalo predstavljaju ruglo. Pojedini mještani sami vode brigu o raspelima, što je, smatra Igor, nedopustivo.

– U naše selo ništa se ne ulaže niti se vodi briga o javnim površinama. I na taj sam problem upozorio komunalnu redarku, ali i dalje uz cestu i ispred kuća imamo prava rugla – kaže Igor Gluhak.

Biserka Hatadi, komunalna redarka Općine Virje, ističe kako se vlasnicima napuštenih imanja redovito šalje upozorenja da su dužni voditi brigu o njima.

– Na našem području imamo 360 kuća u kojima nitko ne živi i vlasnicima koji ne vode brigu o njima šaljemo upozorenja prema odluci o komunalnom redu. U Hampovici se redovito prema mogućnostima našeg komunalnog pogona provodi održavanje javnih površina, a trenutno je udarna sezona vegetacije pa se zna dogoditi da trava malo više naraste prije nego što se obavi košnja. Mjesni odbor i mještani mogli bi biti primjer i povremeno se pobrinuti za javne površine, kao što to čini Jadranka Horvat koja redovito održava sve cvjetne gredice u Hampovici – zaključila je Biserka Hatadi.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI