Igor upozorava na zapuštena imanja: Pokraj kuće imam pravu džunglu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gluhak iz Hampovice, naselja na području općine Virje, nezadovoljan zbog nebrige vlasnika napuštenih imanja u svom selu, kao i održavanja javnih površina. Na tu problematiku, kaže on, upozorio je i komunalnu redarku Općine Virje, no i dalje nitko ne održava napuštena imanja, niti se u Hampovici redovito provodi košnja javnih površina.

– Pokraj kuće imam pravu džunglu. O susjednom imanju nitko godinama ne vodi brigu, a nisu pomogle ni pritužbe komunalnoj redarki. Sve više napuštenih kuća predstavlja pravo ruglo i vlasnike treba hitno prisiliti da svoju imovinu dovedu u kakav takav red. S pravom se pitam čemu uopće služi općinska odluka o komunalnom redu – ističe Igor Gluhak.

Igor Gluhak

I javne površine, dodaje on, učestalo predstavljaju ruglo. Pojedini mještani sami vode brigu o raspelima, što je, smatra Igor, nedopustivo.

– U naše selo ništa se ne ulaže niti se vodi briga o javnim površinama. I na taj sam problem upozorio komunalnu redarku, ali i dalje uz cestu i ispred kuća imamo prava rugla – kaže Igor Gluhak.

Biserka Hatadi, komunalna redarka Općine Virje, ističe kako se vlasnicima napuštenih imanja redovito šalje upozorenja da su dužni voditi brigu o njima.

– Na našem području imamo 360 kuća u kojima nitko ne živi i vlasnicima koji ne vode brigu o njima šaljemo upozorenja prema odluci o komunalnom redu. U Hampovici se redovito prema mogućnostima našeg komunalnog pogona provodi održavanje javnih površina, a trenutno je udarna sezona vegetacije pa se zna dogoditi da trava malo više naraste prije nego što se obavi košnja. Mjesni odbor i mještani mogli bi biti primjer i povremeno se pobrinuti za javne površine, kao što to čini Jadranka Horvat koja redovito održava sve cvjetne gredice u Hampovici – zaključila je Biserka Hatadi.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI