Ilija Lončarević novi je voditelj Škole nogometa Slavena Belupa

Ilija Lončarević od danas je osoba zadužena za razvoj i organizaciju Škole nogometa Nogometnog kluba Slaven Belupo, od danas je njen novi voditelj, objavio je klub na svojim internetskim stranicama.

“S gotovo 400 utakmica na klupi brojnih prvoligaša, brojnim osvojenim trofejima i brojnim stvorenim mladim igračima donijet će potrebno iskustvo i znanje. Osim za organizaciju Škole nogometa, razvoj mladih igrača i doselekciju kategorija primarno iz ‘našeg bazena’, Lončarevićev zadatak bit će i prenošenje znanja na naše mlade trenere koji će tako dobiti poligon za dodatan razvoj, kazuju u Klubu.

– Iznimno mi je zadovoljstvo što smo u klub doveli čovjeka s tolikim znanjem i iskustvom. Razlog je vrlo jednostavan, želimo da naša Škola raste, da se razvijaju igrači za prvu momčad, ali i naši mladi treneri koji imaju iznimno veliki potencijal. O njegovoj biografiji, titulama, igračima koje je trenirao i razvio mislim da ne treba previše pričati. ‘Desna ruka’ Lončareviću bit će i dalje Vedran Medenjak kojeg ćemo usmjeriti još više, zajedno sa Slavkom Mešnjakom, na ‘skeniranje našeg bazena’ kako bi najtalentiraniji igrači dolazili u Slaven Belupo  – rekla je osoba zadužena za sportsku politiku u Slaven Belupu Zoran Zekić.

Po dolasku u klub i preuzimanju nove funkcije Ilija Lončarević nije skrivao zadovoljstvo, ali je istaknuto da je pred njim veliki posao.

– Prošlo je 25 godina, ali moja sjećanja na Slaven Belupo i Koprivnicu su i više nego pozitivna, a ona negativna sam davno ostavio po strani jer se nema smisla vraćati u prošlost, pa mi je zadovoljstvo ponovno biti tu. Pozitivna, zato što smo tada napravili sve preduvjete da momčad šest mjeseci nakon mog odlaska uđe u Prvu ligu, a to je bilo osnova svega. Poveznica s onim vremenom je da sam i tada stigao u Koprivnicu na poziv svog prijatelja, u tadašnju 2. B ligu koju smo i osvojili, baš kao i danas na poziv i zamolbu mog prijatelja Zorana s kojim imam odličan odnos, iako, kako on kaže, nije normalno da je doveo u klub trenera kod kojeg jedinog kao igrač nije igrao ni minute, ali to je sudbina nas trenera i igrača  – rekao je Lončarević.

Cilj je, naravno, što bolji rad naše Škole nogometa.

– Nadam se da ćemo plan, a to je dovesti Školu na puno viši nivo od onoga na kojem je trenutno, ostvariti i da ćemo i klub i ja nakon svega biti zadovoljni. Znam da je Škola, od kada sam ja otišao, imala dobra razdoblja i da je sporadično ‘izbacivala’ igrače u seniorsku momčad. Potencijal postoji, i ljudski i igrački, a ja sam tu da svojim iskustvom i znanjem pomognem da se sve digne na veću razinu. Nisam u planu imao u ovom trenutku otići od kuće, bez obzira na to što se zbog fizičkog i mentalnog zdravlja i dalje bavim trenerskim poslom, zbog godina u kojima jesam, iako mi je žena rekla da ne smijem to stalno isticati, ako želim raditi i dalje. Želim reći da mi ovo nije bilo prijeko potrebno, ali želio sam pomoći prijatelju i prijateljima koji su me pozvali. Moram se upoznati s uvjetima, ljudima i infrastrukturom te načinom dosadašnjeg rada i razmišljanja – zaključio je Lončarević.

foto NKL Slaven Belupo

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI