Ima jedna stvar koju podravskom ribiču nikak nesmeš reći!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Došli su nezdavnja tu na naše vode nekakvi ribiči s Austrije i pozvali su v goste našu ribičku ekipu s kojima so si do toga ribolova, kakti, bili dobri. Bilo je to, kak govore oni koji znaju kaj se dogodilo na toj ribičiji, prava katastrofa, a došlo je do toga da je Perina na kraju sega prijel štape od Austrijanci i se skupa v vodo hitil.

Išlo je to ovak: Austrijanci, inače IT stručnjaki, su rekli našim ribičima da oni budu se pripravili kaj se tiče jesti i piti. Med našom delegacijom bila su tri ribiča i saki od njih je v jednom trenutku Austrijance v vodu štel hititi. Prvi je bil Štefina, on je jedini koji se ne doma najel, a Austrijanci su svojim gostima složili pravu poslasticu, riblju juhu.

– Pojel sem ja to juho, pak sem očekival da budu nekaj zakurili i deli na žar, ak ništ drugo bar nekakvo piščetino. Al te mamlazi pripravili so samo to ščavo – rekel je Štefina, jedan od sudionika ovog bilateralnog susreta, kojemu je tak krulilo v želocu kaj su si Austrijanci mislili da grmi z vedroga neba.

Druga dvojica su se pripravila za tak nekaj i doma su se dobro najeli, ali Mirkina je drugi po redu poludel i skoro izazval međunarodni incident.

– Mislil sem si da bi Austrijanci bar mogli dobre pive pripraviti, ako ništ drugo, dok si ih par suknem bom leže trpel te finjake. No, dok mi je dal prvo pivo, mislil sem da se zajebal i da mi je Ralona dal za piti. Pa to je bila nekakva tekućina za koju ovi veliju da je piva, a ima okusa po afteršejvu. I ti zamisli, oni su za celu noć ribolova sakomu pripravili tri male pive. Bila mi je to najdokša večer v životu – prisećal se još uvijek traumatizirani Mirkina.

Treći ribič z hrvatske strane bil je Perina, koji je znal kam ide i doma se je najel i zel si četiri Žuje koje je pospravil v prenosni frižider. Znači, on neje bil niti gladen niti žeđen, a sejedno je štel Austrijance pohrčkati. Zakaj? Pa zato kaj Perina jedini zna engleski pak se je z Austrijanci on jedini zaprav i spominjal, dok su Štefina i Mirkina samo lomantali za rokami i nogami.

– Se je bilo dobro dok mi Austrijanici nesu rekli da dok mi dojdemo v Austriju k njim v goste, da nam bodo pokazali neke druge tehnike šaranskog ribolova, a ne ova zaostale koje mi koristimo. Mamicu im njihovu…

Zakaj je do toga došlo? Pa zbog tog kaj so Austrijanci napravili nekaj prek čega podravski ribiči nemru prejti. Njima moreš sakaj nametati, ali reči im da ne znaju ribe loviti, točka je od koje nema povratka.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI